VÍZILABDA

2018.12.24. 10:53

Ötgólos vereséget szenvedett a Dózsa a Szuperkupa döntőjében

Nem tudta megvédeni címét a Szolnoki Dózsa legénysége, amely ötgólos vereséget szenvedett a Szuperkupa döntőjében a jól játszó Ferencvárostól.

Varga Csaba

Kis Gábor (labdával) sok emberelőnyt harcolt ki 

Fotó: Csabai István

Az elmúlt két évben a szolnoki gárda nyerte a Magyar Szuperkupát, melyben az előző évad bajnoka és Magyar Kupa-győztese méri össze erejét. A Fradi, mint a bajnoki cím védője, a Dózsa pedig tavalyi kupagyőztesként vetette magát a Komjádi-uszoda medencéjébe. Ha csak a 2018-as esztendőt nézzük, a Ferencváros mindent megnyert, ezúttal is náluk volt az esély.

Mitrovics és Sedlmayer góljával indult a finálé, Jansik Dávid szépített. A folytatásban is rendre előrébb jártak a zöld-fehérek egy góllal. A második negyed elején megrázta magát a szolnoki gárda, 5–3 után Prlainovics duplájával és Alekszics találatával fordítottak az álláson.

Mindössze fél percig tartott a vendégöröm, mert Varga Dénesék betáraztak, és zsinórban öt gólt lőttek. Innentől már formaság volt a mérkőzés, a Fradi a vártnál is könnyebben nyerte meg a döntőt, és ezzel egyetemben gyűjtötte be idei ötödik trófeáját.

– Nagyon hosszú év volt, amelyben nyolc-kilenc meccsel többet játszottunk, mint a többi csapat – mondta az NSO-nak, Varga Zsolt, az FTC edzője. – A fiúk szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe, de rajtuk kívül a stáb és a klub minden tagjának a munkája benne van az egész éves teljesítményben. Fontos lélektani pillanat volt, hogy amikor a Szolnok átvette a vezetést, nem engedtük ellépni, hanem fordítani tudtunk.

A Szolnok trénere, Zsivko Gocics pedig azt nyilatkozta: – Fáradtságot láttam a csapatomon, és nyilván a ferencvárosiak is kimerültek voltak, de jobban úrrá tudtak lenni ezen, ami az eredményen is látszik. Amíg bírtuk az iramot, addig meccsben voltunk, ám nagyon sok egyéni hibát követtünk el, aminek egy része abból adódott, hogy erős volt az ellenfél. Megérdemelten nyert az FTC – ránk még sok munka vár.

Kis Gábor (labdával) sok emberelőnyt harcolt ki
Fotó: Csabai István

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 14–9 (4–2, 5–4, 2–1, 3–2)

Budapest, Komjádi-uszoda, 1000 néző. Vezette: Kun György, Petik Attila.

FTC: VOGEL SOMA – SZ. MITROVICS 3, VARGA DÉNES 4, Vámos 2, Mezei, SEDLMAYER 3, Gór-Nagy. Csere: Német T., Younger, Kállay, Jansik Sz., Jaksics 1, Pohl 1. Vezetőedző: Varga Zsolt.

SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 1, PRLAINOVICS 3, Angyal 1, Kis G., V. Rasovics, Zalánki 1. Csere: Kardos G. (kapus), M. Alekszics 2, Jansik D. 1, Szatmári, Lazics, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző. Hangay Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 13/4.

Kipontozódott: Angyal (28. perc).

Kiállítva (cserével, végleg): M. Alekszics (30. perc).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában