Kosárlabda

2019.01.05. 08:57

Az Olajban bemutatkozhat az új, montenegrói légiós

A címvédő Olaj itthon, míg meglepetésre az alapszakasz negyedik helyén álló Jászberény idegenben kezdi a második kört. Ősszel mindkét csapatunk legyőzte soros ellenfelét és az ismétlés egyáltalán nem elképzelhetetlen. Mindkét mérkőzés szombat este hat órakor kezdődik.

Gutai István

Az Olaj (fehérben) hazai pályán, míg a Jászberény (kékben) Pakson próbál szerencsét

Fotó: Csabai István

Rendhagyó módon felvezetőnket nem a felnőttcsapatok mérkőzéseivel kezdjük. Jó okkal tesszük ezt. A Szolnoki Olaj KK U20-as csapata ugyanis négy vereséggel a negyedik helyen áll bajnokságában, míg mai ellenfele a harmadik. Ráadásul a kis Szedeák ősszel, valamint az előző szezonban kétszer is legyőzte a kis Olajt.

− Nem lesz egyszerű, hiszen a tavalyi U20-as bajnokról beszélünk − mondta a szolnoki ificsapat szakmai munkáját irányító Szarvas Gábor.

− A bajnokot mindig tisztelni kell. Amellett egy nagyon fontos kulcsjátékosomat nem tudom játszani, Frank Áront. Ő a két ünnep közti egyik edzésen az ujját törte. Úgyhogy nem lesz egyszerű a feladat, de mindenféleképpen kivitelezni szeretnénk.

Ami az U20-asok számára komoly erőpróba, az a felnőtteknek kötelező. A bajnokság nyitófordulójában 92–69-re győzött az Olaj az Újszegedi Sportcsarnokban.

A Szedeák a tizenharmadik helyen áll, ennél alighanem jobb szereplésben bíztak a bajnokság másik Tisza-parti csapatánál. A két együttes helyezése közti óriási különbség ellenére természetesen komolyan veszi ezt a meccset is az Olaj.

− Nem nagyon tartottunk szünetet az ünnepek alatt sem, úgyhogy igazából a ritmus megmaradt, frissnek pedig frissek vagyunk − állapította meg Benke Szilárd, az Olaj játékosa.

− Számítani fog az, hogy már mindenki bevethető a csapatban, újra teljes rotációval tudunk játszani. Nemanja Milosevics érkezésével még egy játékossal bővült a keret, úgyhogy bizakodóak vagyunk.

– Hazai pályán játszhatja első szolnoki tétmérkőzését a 204 centiméter magas, négyes poszton szereplő játékos, aki Alex Murphyt hivatott pótolni. A Szolnoki Olaj−Szeged mérkőzést az Olaj TV élőben közvetíti.

A Paks elleni gólpárbajos győzelemmel − 91–90 lett a vége − kezdte a bajnokságot a Jászberény. A JP Auto-JKSE minden szakértő elismerését kivívta azzal, hogy a negyedik helyet érte el az alapszakasz felénél, ezzel pedig biztosította tagságát a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Egy újabb vendégsiker még tovább emelné a berényi csapat respektjét.

− Mostanában már alakul a kemény védekezésünk, ezzel megfoghatjuk a paksiakat − osztotta meg észrevételeit a jászberényi klub közösségi oldalán Ruják Bence, aki éppenséggel testvérével is összefuthat a paksi késő délutánban.

Az Olaj (fehérben) hazai pályán, míg a Jászberény (kékben) Pakson próbál szerencsét
Fotó: Csabai István

− Másrészt viszont a meccsek kezdésére jobban oda kell figyelnünk, ez ugyanis nem volt az erősségünk. De Szolnokon is bizonyítottuk, hogy mindenkivel versenyképesek vagyunk. Nyilván egy kicsit furcsa lesz a testvérem ellen játszani, de emiatt nem készülök másként a meccsre, mint ahogy szoktam.

– A paksiak az edzőváltás óta kevesebb pontot kapnak, hazai pályán biztosan élesek lesznek. Úgyhogy bőven elégedettek lennénk egy újabb egypontos győzelemmel, mondjuk egy 80–79-es sikerrel.

A paksiak az év utolsó mérkőzésén már elbúcsúztak Evans nevű játékosuktól, akire vállműtét vár. Ám a pótlására kinézett Norfleet még nem igazolták le, így az amerikai irányító saját felelősségére még „bevállalja” a JKSE elleni meccset.

Eltűnt Mehmedovics mester

Éppen az Olaj elleni hazai mérkőzéssel zárta a naptári évet az újonc TF. A mérkőzés után Mehmedovics Merim vezetőedző arról beszélt, hogy milyen elszántan készülnek a folytatásra.

Majd a január másodikai edzésen nem jelent meg, sem játékosai, sem a klubvezetők nem tudják vele felvenni a kapcsolatot.

– Ez a magatartás profihoz nem méltó, és sem a játékosokkal, sem a vezetőséggel szemben nem elfogadható, így a klubvezetés befejezte a közös munkát az edzővel, és egyúttal a lehető leghamarabb ­gondoskodni kíván a pótlásáról.

– A klubnál továbbra is mindenki ­egyfelé evezve azon dolgozik, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a szezon végén. – közölte hivatalos oldalán az egy győzelemmel az utolsó helyen álló budapesti csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában