kyokushin

2019.02.15. 16:47

A jászberényi Mező Lili esélyesként lép tatamira

Szombaton rendezik Tatán a kyokushin felnőtt magyar bajnokságot, amely egyben kvalifikáció az áprilisi Európa-bajnokságra, Litvániába. Megyénkből a bajnoki cím nagy esélyese Mező Lili (-60 kg)

Varga Csaba

Mező Lili a jászberényi Yakuzák SE/Y Akadémia növendékeként életében először mérkőzik a magyar elsőségért. A 18 éves versenyző két junior, valamint (korkedvezménnyel) U21-es Európa-bajnoki címmel a tarsolyában kezdi felnőtt karrierjét.

Annak ellenére, hogy Lili „újonc”, várható, hogy nem talál legyőzőre a felnőttek között sem, hiszen nincs számára olyan kortárs mezőny Magyarországon, amelyben komolyan próbára tehetné magát. Ezért neki a szombati verseny tétje nem elsősorban a magyar bajnoki cím, hanem az, hogy vívjon egy olyan éles küzdelmet, amely segítheti a felkészülését a tavaszi Eb-re.

– A magyar bajnokságot nem egy célként fogom fel, hiszen az Európa-bajnokság lesz számomra az igazi megmérettetés ebben az évben – nyilatkozta hírportálunknak a verseny előtt a Yakuzák SE fiatal tehetsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában