LABDARÚGÁS

2019.05.23. 10:24

Az FC Porto ellen is pályára léptek a berényi öregfiúk

A Jászberényi FC öregfiúkcsapata meghívást kapott a volt portugál élvonalbeli és ősztől újra első osztályú csapattól, a Gil Vicentétől egy nyolccsapatos öregfiúktornára. Április végén Gottdiener Lajos vezetésével egy húszfős küldöttség utazott Barcelosba, a torna helyszínére.

Illés Anita

A jászberényi öregfiúkcsapat nívós tornán vett részt Portugáliában, amelynek további pozitív hozadékai is lehetnek

Forrás: Beküldött fotó

A JFC először a szlovén NK Tabor csapata ellen mérkőzött, és óriási küzdelemben 2–2-es döntetlent ért el. A tizenegyespárbajban Német Gyula és Tóth Péter nem hibázott, míg Juhász Tibor kivédte a szlovénok első két büntetőjét, így a JFC jutott a legjobb négy közé.

A döntőbe jutásért az FC Porto ellen játszottak a berényi öregfiúk, és nem vallottak szégyent. Mint azt Kiss Attila, a csapat tagja elmondta, ugyan 8–3-as sima vereség lett a vége, de Német Gyula és Német Gábor azért három gólt berámolt a portugál sztárcsapat hálójába.

A harmadik helyért a Türkiye FC ellen kellett volna nyernie a berényieknek, de ez a meccs is 2–2-re végződött, és itt a büntetőkkel sajnos nem volt szerencséjük, így a jászságiak a negyedik helyen végeztek. A döntőt az FC Porto nyerte 8–1-re a Benfica ellen, mégis a torna legjobb kapusának Juhász Tibort választották a szervezők.

A tervek szerint a rendező Gil Vicente csapata is el fog látogatni Jászberénybe, és kialakulhat akár cserekapcsolat is utánpótlásszinten, ami nagy előnyére válhatna a jászberényi labdarúgásnak.

A jászberényi öregfiúkcsapat nívós tornán vett részt Portugáliában, amelynek további pozitív hozadékai is lehetnek
Fotó: Beküldött fotó

A tornán részt vett futballisták: Ács Norbert, Boldizsár Csaba, Bóna Tamás, Juhász Tibor, Gottdiener Lajos, Győri Tamás, Kalla János, Kiss Attila, Kiss Csaba, Marinka Róbert, Nagy Attila, Német Gábor, Német Gyula, Szabó Sándor, Szabó Zoltán, Szántai Attila, Tóth János, Tóth Péter, Zsemberi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában