Galériával/teremlabdarúgás

2020.02.26. 11:18

Közeleg a hajrá a szolnoki Castrum-Ex Kupa küzdelmeiben

A szolnoki Castrum-Ex bajnokság csoportkörét követően a két csoport első négy-négy helyezettjének sorsolással megadott párosításában zajlottak a hatodik forduló meccsei.

Munkatársunktól

A Fire-Oil csapata (sárgában) nem bírt a Stilo-Build&Jobbal

Fotó: Fodor Orsolya

A negyeddöntőket megelőzően a végső sorrendet kialakító alsóházi meccsen, a csalódott csapatok összecsapásán a Csontos FC gólerősebb támadósorának köszönhetően győzte le a Castrum-Exet. A másik mérkőzés sajnos a Műszol létszámhiánya miatt elmaradt.

Az elődöntőbe jutásért rendezett összecsapások sora a két csoportmásodik, a Stilo-Build and Job és a Fire-Oil meccsével kezdődött. A Stilo csapata játékosai lényegesen nagyobb rutinjának köszönhetően kétgólos vezetésre tett szert az első félidőben. A Fire-Oil fiataljai sok futással és töretlen lelkesedéssel igyekeztek eredményesek lenni, sikerült is rövid ideig szorosabbá alakítani az eredményt, de végül bele kellett törődniük, hogy ezen a napon a Stilo nem engedte ki a kezéből az irányítást.

A némi meglepetésre csoportnegyedikként továbbjutó Toporgó a papírforma alapján kevés eséllyel vághatott neki a másik csoport harmadikjával, a Tisza Ablakkal szembeni mérkőzésnek. Ez esetben is lényegesen több labdarúgó-tapasztalat birtokában vezetett kettővel a szünetben a Tisza Ablak, de a második játékrészben megtorpantak a helyzetek kihasználásával, ellenben védekezésük hasonlóan stabil maradt, és ha némi szerencsének köszönhetően is, de megtartották minimálisra olvadt előnyüket.

Az A csoport élén végzett Build and Job a másik hatos negyedikjével, az Oldsmobile gárdájával találkozott. Az első félidőben még csak-csak jutott energia a komolyabb ellenállásra az „öreg autósok” részéről, de a második játékrész utolsó harmadában az erő és a szerencse is elhagyta őket – nagyarányú Build and Job sikerrel végződött az élvezetes mérkőzés. A nap utolsó összecsapásán az Épszigker tavalyi győztes gárdája került szembe a torna újoncával, az SRS Autókozmetika fiatalokból álló csapatával.

Talán némi megilletődöttség is volt a fiatalokban, meg a sokpasszos, gyors játéknak sem igen lelték az ellenszerét, a félidőbeli négygólos Épszigker-előny után nem volt kétséges a továbbjutó kiléte. Ezt a tényt még a második félidőben gyors egymásutánban szerzett két SRS-gól sem tudta megváltoztatni.

Eredmények és párosítások

A legutóbbi játéknap eredményei

Az elődöntőbe jutásért:

Stilo-Build&Job–Fire-Oil 5–2, Tisza Ablak–Toporgó 3–2, Build and Job–Oldsmobile 9–3, Épszigker–SRS Autókozmetika 4–2.

A 9–12. helyért:

Csontos FC–Castrum-Ex-Alföldi Szakértő 5–2, HYAB–Műszol 6–0 (játék nélkül).

A vasárnapi program

Az elődöntőben:

Build and Job–Tisza Ablak, Épszigker–Stilo-Build&Job.

Az 5–8. helyért:

Fire-Oil–Oldsmobile, SRS Autókozmetika–Toporgó.

A 9–12. helyért: Castrum-Ex-Alföldi Szakértő–Műszol.

A HYAB–Csontos FC mérkőzést jövő héten rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában