Vízilabda

2020.04.27. 08:21

Közös megegyezés után csökkentették a szolnoki játékosok bérét

Még mindig tart a koronavírus okozta veszélyhelyzet. A sportvilágban is megállt az élet. Nincsenek versenyek, szünetelnek a bajnokságok, vagy már több sportágban le is fújták azokat. Vízilabdában azonban még van esély a folytatásra, minderről majd május 11-én fog dönteni a honi szövetség elnöksége.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Bizonytalan tehát a folytatás, amelyről több verziót is hallani. Az egyik, hogy július elején a rájátszással zárulna a bajnokság. Igen ám, de a játékosok és klubok közötti szerződések június 30-ig tartanak. A másik, hogy július elején a Magyar Kupával indulna a következő évad.

A holtszezonban szinte mindegyik klubnál csökkentették a béreket, amire a napokban megjelent kormányrendelet is lehetőséget ad az egyesületeknek. Vajon mi újság a szolnoki klubnál?

– Nemhogy tervezzük a fizetéscsökkentést, már meg is léptük, azonban nem a kormányrendelet hatására cselekedtünk – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács István, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója.

– Még márciusban, a bajnoki küzdelmek felfüggesztése után megegyeztünk erről a játékosokkal, akik rendkívül korrekten álltak a kérdéshez, abszolút partnerek voltak a megállapodásban. A csökkentés mértékét azonban nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, de a fizetés jóval alacsonyabb hányadát érinti, mint a kormányrendeletben szereplő, leginkább a labdarúgásra vonatkozó hetvenszázalékos maximum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában