Kosárlabda

2020.07.21. 07:05

Badzim az új szerzemény Szolnokon

Szépen alakul a Szolnoki Olajbányász csapatának játékoskerete, a klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a horvát Roko Badzim is a piros-feketéket erősíti a következő évadban.

Varga Csaba

Roko Badzim (labdával) ősztől az Olajban folytatja

Forrás: aba-liga.com/Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Fotó: ales fevzer

Roko Badzim a nagy múltú horvát Cibona Zagreb csapatából érkezik Szolnokra. A sokszoros horvát utánpótlás-válogatott játékos huszonhárom esztendős, 196 centiméter magas, és dobóhátvéd a posztja. Badzim a Sibenik soraiban nevelkedett, viszonylag korán, már tizenhét évesen bemutatkozhatott a horvát első ligában. Tizenkilenc évesen már közel tizenöt pontos átlaga volt, fel is figyelt rá a szlovén Olimpia Ljubljana, s szerződtette a horvát utánpótlás-válogatott kulcsemberét.

Badzim tehát már fiatalon bemutatkozott az Adria-ligában és a Bajnokok Ligájában is, utóbbiban az első évében 7,1 pontot átlagolt, a másodikban pedig 8,4-et. A játékos pályafutása a legutóbbi csonka szezonban már hazájában, az egyik legismertebb délszláv csapatban, a Cibona Zagrebben folytatódott. Itt átlagban közel húsz perc alatt 10,7 pontot szerzett, az Adria-ligában valamennyivel kevesebb, 16,3 perc állt rendelkezésére egy meccsen, 7,2 pontos lett az átlaga.

Mint azt Pór Péter szakmai igazgató a klub hivatalos honlapjának elmondta, a játékost Gasper Potocnik vezetőedző személyesen is ismeri, dolgozott vele még Ljubljanában, az ottani tapasztalatok és az elmúlt évek információi alapján esett rá a választás. Roko Badzim az Olajbányász harmadik légiósa, a horvát Marjan Cakarun és az amerikai Angelo Warner már korábban elkötelezte magát a piros-feketékhez. Mellettük Pongó Máté és Zsíros Péter új ember a nyolcszoros bajnok és kupagyőztes keretében.

Roko Badzim (labdával) ősztől az Olajban folytatja
Fotó: aba-liga.com/Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Ez történt az Olajnál

Érkezett: Pongó Máté (Pécs), Zsíros Péter (Oroszlány), Roko Badzim (Cibona Zagreb), Angelo Warner (Bas­ket Scafati).

Maradt: Marjan Cakarun, Kovács Péter, Juhos Levente, Rudner Gábor, Frank Áron, Pallai Tamás, Csák Bence, Taiwo Samuel, Arnóth Zoltán. Gasper Potocnik (vezetőedző), Szarvas Gábor (edző).

Távozhat/távozott: Darwin Davis, Dakarai Tucker, Nemanja Krsztics, Andre Jones, T. J. Price, Frikker Marcell. Jakab Máté (edző, Bp. Honvéd).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában