Kajak-kenu

2020.07.02. 07:45

Tovább tart a tesztüzemmód a szolnoki Holt-Tiszán

A korlátozások enyhülését, valamint feloldását követően úgynevezett edzésversenyeket tartanak felnőtt kajakosok és kenusok számára a szolnoki Holt-Tiszán. Hüttner Csaba, a felnőttek válogatott szövetségi kapitánya azon van, hogy már az idén megtalálja azokat az egységeket, amelyek a jövő tavaszi olimpiai pótkvalifikációs viadalon megszerezhetik a hiányzó kvótákat.

Varga Csaba

Montemor-o-Velho, 2018. augusztus 25. A hetedik helyen végzett Bodonyi András a férfi kenu egyesek 1000 méteres döntõje után a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

A legutóbbi programban előbb a férfi kajak­kvartettek versenyeztek. Ezúttal is két 500 méteres futamot teljesítettek a csapatok, mindkettőn a Kuli István (Szeged), Nádasi Bence (Szeged), Molnár Péter (Honvéd), Tótka Sándor (UTE) összetételű négyes diadalmaskodott.

– Örülök, hogy a mostani két futamot is meg tudtunk nyerni – mondta a szövetség honlapján Molnár Péter, aki társaival négy héttel ezelőtt is dupla győzelmet aratott az első négyesek számára kiírt tesztversenyen.

– Nem mentünk rosszul, de valami még hiányzik, szeretnénk további másodperceket fejlődni.

Mivel olimpiai számokról beszélünk, férfi egyesben 1000 méteren indultak a kajakosok, a világbajnoki címvédő Kopasz Bálint távollétében Varga Ádám (KSI SE) mindkét futamot magabiztosan nyerte meg.

A folytatásban a kenusok kapták a főszerepet. A hölgyek 200 méteres viadalán Nagy Bianka (Szeged) mindkét futamban győzött az újpesti Lakatos Zsanett előtt.

A férfiak 1000 méteres versenyének első futamában Bodonyi András magabiztosan, elsőként haladt át a célvonalon, Kiss Balázs (Dunaferr) és Adolf Balázs (Óbudai GVSE) előtt. A másodikat viszont lekéste a diósgyőri versenyző:

– Biztos, hogy én is hibáztam, nem figyeltem eléggé, és lekéstem a rajtot – ismerte el a 25 esztendős kenus.

Montemor-o-Velho, 2018. augusztus 25. A hetedik helyen végzett Bodonyi András a férfi kenu egyesek 1000 méteres döntõje után a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Igaz, hogy szabály szerint nem kötelező, de máskor általában figyelmeztetik a versenyzőket, ilyet most nem hallottam az indítóbírótól.

Mindez azonban semmit sem von le a második futamban győztes Adolf Balázs sikerének értékéből. Az edzésverseny-sorozat három hét múlva a férfi kajak- és kenupárosok újabb futamaival folytatódik a szolnoki Holt-Tiszán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában