Labdarúgás / frissítve

2020.07.21. 10:13

Szerződtette a Szolnoki MÁV FC szélső védőjét a Mezőkövesd

Az élvonalban szereplő Mezőkövesd közel áll hozzá, hogy szerződtesse a Szolnoki MÁV védőjét, Kotula Mátét – írja az Észak-Magyarország.

Varga Balázs

Kotula Máté (kékben) Mezőkövesden folytathatja pályafutását

Fotó: Mészáros János

Emellett a lap cikke szerint a tavasszal kölcsönben játszó Novák Csanád végleg a kék-fehéreké lesz.

– Úgy tűnik, hogy Novák Csanád helyzete is rendeződik, ő végleg a Szolnoki MÁV FC játékosa lesz, a Tisza-parti csapattól ugyanakkor hozzánk kerülhet Kotula Máté, akivel szintén hároméves szerződés szignózása előtt állunk – mondta Tóth László, a Mezőkövesd sportigazgatója a Borsod megyei napilapnak.

Kotula Máté (kékben) Mezőkövesden folytathatja pályafutását
Fotó: Mészáros János

A 18 éves Kotula Máté szolnoki nevelés, aki 2018-ban tért vissza a Puskás Akadémiától. A bal oldali védő/szélső a MÁV FC harmadosztályú szezonjában még kiegészítőembernek számított, ám az előző idényben, az NB II.-ben kiharcolta helyét a kezdőben. A Szolnoki MÁV hivatalos honlapja szerint Kotula élő kontraktussal rendelkezik, tehát a kövesdiek vagy kivásárolják szerződéséből, vagy a Novák Csanád-üzletbe vonják be.

További hír a második vonalból, hogy a Vasas hétfőn leigazolta az élvonal előző idényének gólkirályát – 13 bajnoki találatot szerzett a ZTE színeiben – Radó Andrást.

FRISS:

Hétfő késő este hivatalossá vált, hogy a Mezőkövesd szerződteti Kotula Mátét. A Borsod megyei klub honlapjának tájékoztatása szerint a bal oldali védő négy évre írt alá új csapatához, ám a következő idényt még kölcsönben Szolnokon tölti, tehát csak 2021-ben csatlakozik a kupadöntős egylethez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában