LABDARÚGÁS

2020.07.22. 10:47

Véget ért a miklósi futballista idénye

Az osztrák másodosztályú FC Liefering támadója, a törökszentmiklósi származású Bukta Csaba a vasárnapi bajnokin megsérült, és utóbb kiderült, hogy emiatt véget ért az idénye.

Varga Balázs/nso.hu

Gyõr 20191009 Labdarúgás U19 EB selejtezõ Magyarország Grúzia Bukta Csaba Fotó:Dömötör Csaba - Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Bukta Csaba a Grazer AK ellen 5–2-re megnyert mérkőzésen kétszer is betalált – így először duplázott csapatában –, ő szerezte klubja első két gólját, ám a 62. percben le kellett cserélni, miután balszerencsésen esett rá a vállára.

– Megvan a pontos diagnózis, sajnos több szalag is elszakadt a vállamban, úgyhogy meg kell műteni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a kényszerpihenőre szoruló labdarúgó. – Ebben az idényben már biztosan nem lépek pályára, de azért bízom benne, hogy az ifjúsági Bajnokok Ligája őszi kezdetéig felépülök.

Bukta Csaba
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Liefering a harmadik helyen áll a jelenlegi kiírásban, és a 19. életévét szombaton betöltő miklósi játékos nagyban hozzájárult csapata jó szerepléséhez. A fiatal támadó a 2019–2020-as idényben húsz mérkőzésen hét gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott, de különösen a kényszerszünet után kapta el a fonalat, mivel kilenc találkozón nyolc pontot ért el a kanadai táblázaton.

Bukta Csabának nyáron lejár a szerződése a Red Bull Salzburg fiókcsapatánál, de reménykedik benne, hogy télen vagy jövő nyáron – sérülése miatt most nincs erre lehetősége – már ő is elutazhat az első keret edzőtáborába, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy maradna jelenlegi állomáshelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában