Kosárlabda

2020.12.18. 07:00

Elindult az újjáépítés Jászberényben

A hétvégén újabb mérkőzéseket rendeznek a férfikosárlabda-bajnokságban. A sort pénteken 17 órakor Jászberényben nyitják, ahol a címvédő szombathelyi Falco KC legénysége vendégeskedik.

Varga Csaba

A fehér mezes jászberényiek a következő évadban is az NB I/A csoportban akarnak játszani

Fotó: Gémesi Balázs

A vasi főváros csapata ugyebár 2019-ben nyert bajnoki aranyérmet, mint tudjuk, a tavalyi csonka szezonban nem hirdettek végeredményt, március közepén, amikor vége szakadt a küzdelmeknek, az első helyen álltak az alapszakasz tabelláján. Mindezeknek köszönhetően a Falco KC képviselheti a magyar színeket a Bajnokok Ligájában, amelyben eddig három meccset játszottak, egyszer nyertek, kétszer kikaptak.

Szerdán a spanyolországi Za­ragozában szerepeltek, ahol nagy küzdelemben 85–76-os vereséget szenvedtek. Rátérve a bajnokságra: mindössze öt találkozót tudtak le Perl Zoltánék, és mindegyiket megnyerték. Közülük két meccsük volt szoros, hazai pályán csak kétszeri hosszabbítás után tudták legyűrni a Szedeákot, míg idegenben Oroszlányban hét pont különbséggel nyertek. Nyilván a spanyolországi utazást követően nem lesznek túl frissek, ennek ellenére is a sárga-feketék a mai összecsapás toronymagas esélyesei.

A jászberényiek ugyebár mind a nyolc mérkőzésüket elveszítették, a legtöbbjüket nagy kosárkülönbséggel. Kedden este az Olajbányász vendégeként 48 ponttal kaptak ki. Mentségükre legyen mondva, mindössze négy felnőtt­kosarassal, köztük egy külföldivel és juniorkorú játékosokkal érkeztek a Tiszaligetbe. Egyértelmű, hogy ebben az összetételben nem fognak tudni mérkőzéseket nyerni, és máris közel állnak a kieséshez. Ennyit a rossz hírekről, csütörtökön viszont már jó dolgok is történtek a kék-fehérek háza táján.

– Elindult az újjáépítés, igyekszünk mindent megtenni, hogy megmentsük a csapatot a kieséstől – mondta hírportálunknak Petőfi Áron klubelnök.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen vannak sérült játékosaink, mint Brandon Penn, Filipovic Stefan, Czirbus József, Szőke Soma, a legújabb pedig Ruják Bence, aki Szolnokon szenvedett bokasérülést. Közben voltak távozóink, szerződést bontottunk Miljan Csurovics vezetőedzővel, megváltunk Aleksandar Radukictől, és minden bizonnyal Ivan Milicevic is távozni fog sorainkból. Ami jó hír, két amerikai kosárlabdázóval is sikerült megegyeznünk a napokban. Visszatér közénk az egykori közönségkedvenc Orlando Coleman.

A fehér mezes jászberényiek a következő évadban is az NB I/A csoportban akarnak játszani
Fotó: Gémesi Balázs

A bedobó tagja volt a 2018–2019-es szezonban a bajnokságban ötödik, a Magyar Kupában pedig negyedik helyet elérő csapatunknak. Legutóbb az izraeli Makkabi Kirjat Mockínt erősítette. A másik érkezőnk James Kinney, a 30 éves irányító sem ismeretlen a magyar bajnokságban, korábban megfordult a Szolnoki Olajban is, az elmúlt szezonban Sopronban játszott. Természetesen a két fiú még nem érkezett közénk, nem könnyű a világjárvány közepette és az ünnepek közeledtével az ügyintézés és a logisztika. Természetesen azon leszünk, minél hamarabb erősítsék sorainkat.

A klubvezető beszélt arról is, hogy további külföldi és magyar játékosokkal is felvették a kapcsolatot, amíg azonban nincs aláírt szerződés, addig neveket nem mondanak. A vezetőedzői feladatokat továbbra is Lo Elhadji Malick látja el, de ebben még nincs végleges döntés az elnökség részéről, amely továbbra is azon dolgozik, hogy a következő években is NB I/A csoportos csapata legyen Jászberénynek.

Szombati program: ZTE–PVSK, 16.45, Szolnoki Olajbányász–Alba Fehérvár (tv: M4 Sport+), 17.00, Atomerőmű–DEAC, Szedeák–Körmend, Sopron–Oroszlány, 18.00.V. Cs.

A bajnokság állása

1.

Falco KC

5

5

0

1.000

2.

Olajbányász

7

6

1

0.929

3.

Alba Fehérvár

6

5

1

0.917

4.

Körmend

9

7

2

0.889

5.

Atomerőmű

11

8

3

0.864

6.

Szedeák

11

7

4

0.818

7.

DEAC

10

5

5

0.750

8.

Sopron

9

4

5

0.722

9.

Oroszlány

12

5

7

0.708

10.

Kecskemét

6

2

4

0.667

11.

PVSK

10

3

7

0.650

12.

ZTE KK

7

2

5

0.643

13.

Kaposvár

10

2

8

0.600

14.

Jászberény

8

0

8

0.500

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában