Kosárlabda

2020.12.03. 07:00

Tévés meccset játszik az Olaj Szolnokon

Csütörtökön kezdődik a decemberi nagyüzem a Szolnoki Olajbányász csapata számára, amelyre nyolc bajnoki mérkőzés vár az esztendő utolsó hónapjában.

Varga Csaba

Marjan Cakarun (jobbra) további két évig a Szolnoki Olajbányászt erősíti

Fotó: Mészáros János

Közülük az első csütörtökön 20.15 órakor kezdődik a Kaposvár ellen hazai pályán, továbbra is zárt kapuk mögött. Ami jó hír a szurkolóknak, az M4 Sport élőben közvetíti az összecsapást. A kaposváriak hét mérkőzést játszottak le idáig, ebből csak a két hazait tudták megnyerni a Jászberény és a Kecskemét ellen, ötöt viszont elveszítettek. Két napja a Körmendet fogadták, az első félidőt követően még jól állt a szénájuk, hiszen 37–26-ra vezettek, a harmadik negyedben azonban katasztrofálisan játszottak, mindössze öt pontot dobtak 27 ellenében. Igaz, a záró­negyedet megnyerték 23–20-ra, a végén azonban a Rába-partiak örülhettek 73–65-ös győzelmüknek. A vereség talán annak is betudható Fekete Ádám vezetőedző elmondása szerint, hogy betegségek és karantént követően hatvanszázalékos fizikai állapotban van jelenleg a csapatuk.

Mint az a Szedeák elleni meccs hajrájában is kiderült, az Olajbányász legénysége szépen összeszedte magát az elmúlt két hónap hányattatásait követően. Bár a játék lehetett volna jobb, és Gas­per Potocnik vezetőedző is mondta, hogy a második negyed közepétől okosabban kellett volna játszaniuk, akkor korábban lezárhatták volna a mérkőzést. Bár a szakember azt is hozzátette, hogy a többi csapatnak sem lesz könnyű dolga, ha nyerni akarnak Szegeden. A lényeg, hogy megvan a piros-feketék első idegenbeli győzelme, és ezzel felvértezve, bizakodva lehet várni a sűrű meccsdömpinget, amelynek első állomása csütörtök este lesz a Kaposvárral szemben.

Keddi eredmények: PVSK–Sopron 83–77, DEAC–Körmend 83–87.

Csütörtökön játsszák: ZTE–Falco KC, 18.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában