LABDARÚGÁS

2021.01.30. 07:00

Dobogós csapat ellen játssza idei első meccsét a MÁV

Január utolsó napján már folytatódnak is a labdarúgó NB II. küzdelmei. Természetesen a Szolnoki MÁV is pályára lép, amely vasárnap 13 órától a harmadik helyezett Budaörs vendége lesz Tatabányán.

Varga Balázs

A szolnoki játékosok vasárnap újra kifutnak a pályára, hogy folytassák a pontgyűjtést

Fotó: Mészáros János

Másfél hónap szünet után folytatódik a bajnokság, hiszen legutóbb de­cember közepén léptek pályára a csapatok. A rövid felkészülési időben kevés edzőmérkőzés fért bele a szolnoki együttes idejébe. A kék-fehérek csak az ország nyugati felében játszottak tesztmeccset: az Ajka vendégeként 1–0-ra, míg Felcsúton a Csákvár ellen 5–1-re kaptak ki, míg Gyirmóton a Szombathelyi Haladás ellen 1–1-es döntetlenre végeztek. Tehát a győzelem nem jött össze, de ezekből az eredményekből túl nagy következtetést nem szabad levonni, a MÁV FC a nyári felkészülési meccsein sem tudott nyerni, mégis erőn felül teljesített az őszi szezonban. Ha ugyanez történik tavasszal is, azzal elégedettek lehetnek a szolnoki szurkolók.

Az idei első tétmérkőzését a Budaörs vendégeként játssza a MÁV, amely ellen augusztusban 1–0-ra nyerni tudott hazai pályán. Az egy igen kiegyenlített találkozó volt, amelyen Novák Csanád döntött a hajrában, aki viszont ezúttal nem lesz ott a pályán.

– Készen állunk a rajtra, még ha elég korán is kezdődik a szezon – nyilatkozta hírportálunknak Csábi József vezetőedző.

– Sajnos vasárnap lesznek hiányzóink. Novák Csanád még eltiltott, az ősszel sérüléssel küszködő Vólent Roland és Földi Marcell pedig még nem áll készen a játékra, viszont Tajti Balázs újra egészséges. Ha a tabellára nézünk, míg tavaly ilyenkor hat pontra voltunk a kiesőzónától, addig most ez a szám tizenkettő. Persze nehéz megmondani, mit hoz a tavasz, de ha képesek vagyunk úgy teljesíteni, mint ősszel, akkor elégedettek lehetünk. Ami a Budaörsöt illeti, bátor futballt játszanak, ami egyúttal eredményes is, nem véletlenül állnak dobogós helyen. Nem lesz könnyű mérkőzés, de mindent megteszünk a jó eredményért.

A szolnoki játékosok vasárnap újra kifutnak a pályára, hogy folytassák a pontgyűjtést
Fotó: Mészáros János

A szolnoki keretben egyelőre nem történt változás – az átigazolási időszak egyébként február 14-ig tart –, de az ellenfélnél sem sok: a Vidihez visszatért kölcsönből, majd tovább is állt onnan két hátvéd, Tamás Olivér és Zeke Márió. Utóbbi helyére, bal oldali védőposztra érkezett hozzájuk Pintér Dominik Monorról.

Ami érdekes a két csapat kapcsán, hogy a MÁV-nak van a mezőnyben a legtöbb döntetlenje (nyolc), a Budaörsnek viszont egy sincs. A hazaiak nyilván nem most akarnak először ikszelni, ráadásul fűtheti őket a visszavágási vágy a ti­sza­li­get­be­li vereségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában