kézilabda

2021.01.27. 07:02

Idegenben is otthon voltak a törökszentmiklósiak

Remekül szerepelt, még pontot sem veszített az őszi szezonban a Törökszentmiklósi Székács KE férficsapata, mégis a második helyről várja folytatást az NB II. Délkeleti csoportjában.

A törökszentmiklósi együttes (labdával) nyolc győzelemmel a tarsolyában várja a vasárnapi folytatást

Forrás: miklostv.com

Fotó: SZEMVIDEO.hu

Azt tudni kell, hogy a járványhelyzet az alsóbb osztályú bajnokságokban is átírta a forgatókönyvet, betegségek miatt meccsek sorát kellett elhalasztani. Vannak olyan csapatok, amelyek csak öt-öt mérkőzést tudtak le az ősszel, a listavezető Makónak azonban kilenc, míg a második Székácsnak nyolc találkozó jutott. Egyébiránt a Székács nyert a Makó otthonában, ha csak a vesztett pontokat nézzük, akkor a törökszentmiklósiak az elsők.

– Természetesen mi is figyeljük a tabella állását, de egyelőre nagyobb következtetést nem vonnánk le belőle, hiszen még nekünk is tizenhárom forduló van hátra a pontvadászatból – kezdte Szloska Krisztián, a törökszentmiklósi­ak edzője.

– Arra azonban büszkék vagyunk, hogy tulajdonképpen hét idegenbeli győzelmet arattunk, hiszen sportcsarnokunkat renoválták, és csak egy hazai meccsünk volt, azt is a Homoki Sportcsarnokban játszottuk le. Azért nagy dolog, hogy nyertünk annak a makói csapatnak az otthonában is, amelyik az elmúlt csonka szezonban az élen zárt, és 11 ponttal megelőzött bennünket.

– Minek köszönhető a várakozáson felüli szereplés?

– Jól sikerült a nyári felkészülésünk, sokat edzettünk, és visszatért közénk két emberünk, Szöllősi Balázs és Holló Alex. Utóbbi vezeti a góllövőlistát úgy, hogy átlagban több mint nyolc gólt lőtt meccsenként. Jó szellemű társaság a mostani Székács, tudnak egymásért küzdeni a fiúk, mindezeknek meg is van az eredménye, hiszen hibátlan mérleggel várjuk a bajnoki folytatást.

– Másfél esztendeje búcsúztak a másodosztálytól, most cél a visszajutás?

– Erről nem beszélünk, nem foglalkozunk a magasabb osztályba jutással, mert még nagyon messze van a vége. Inkább gőzerővel készülünk a tavaszi folytatásra, tréningezünk, és sorra játsszuk a tesztmérkőzéseket. Vasárnap pedig már utazunk Csongrádra, ahol nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a hírek szerint a Tisza-parti gárda a télen két játékossal is megerősítette sorait. Nem vitás, nyerni akarunk az esztendő első összecsapásán. Ezután pedig már sorra játsszuk hazai találkozóinkat. Visszatérve a kérdésére, a legfőbb célunk az a tavaszi folytatásra, hogy továbbra is jól és eredményesen kézilabdázzunk, őrizzük meg a helyünket az élcsoportban.

A törökszentmiklósi együttes (labdával) nyolc győzelemmel a tarsolyában várja a vasárnapi folytatást
Fotó: miklostv.com

– Annak idején ön is játszott a ju­niorválogatottban, később hosszú évekig bíráskodott az első osztályban, tehát ismeri a honi játékosokat. Mit szól csapatunk vb-szerepléséhez?

– Erőn felül teljesít válogatottunk, hat meccsből ötöt megnyertek a fiúk, ami önmagáért beszél, közben a német és a lengyel csapatot is legyőzték. Legyünk őszinték, a nemzetközi mezőny kiegyenlített. Mindezt mutatja, hogy nem jutott a nyolc közé a horvát, az orosz, a szlovén, a német vagy az izlandi csapat. Szerencsére mi ott vagyunk, és meglepetésre Katar és Egyiptom is negyeddöntős. Nálunk már a tavalyi Eb-n is látszott, hogy jól sikerült a fiatalítás, Máthé Dominikék jó elegyet alkotnak a már rutinosnak számító Lékai Mátéékkal. Látszik, hogy egy hullámhosszon van a társaság. Egy biztos, a jövő évi budapesti Eb-re még tovább érhet csapatunk. Szerda este pedig jó meccset játszhatunk a franciákkal, ne feledjük, csodák mindig vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában