Vízilabda / Galériával frissítve

2021.04.17. 18:41

Kiütötte az Egert a Szolnoki Dózsa

Magabiztos játékával gyakorlatilag kiütötte az Egert a Szolnoki Dózsa szombaton délután az OB I. 28. fordulójában.

Varga Balázs

A Szolnoki Dózsa vízilabda csapat csapott össze a debreceniekkel.

Fotó: Nagy Balázs

Potyogtak a gólok az első negyedben, és eleinte mindig az Eger vezetett, ám a Szolnok sem maradt el soha az egyenlítéssel. Így ment ez 3–3-ig, ezt követően viszont Konarik Ákos és Kovács Gergő góljaival előnybe került a fehér sapkás hazai csapat. Majd jött egy kapufa Kovács Gergőtől és Dőry Farkastól is, a vendégek pedig szépíteni tudtak (5–4).

Az egri lendület viszont eddig tartott, a támadójátékuk ötlettelenné vált, illetve jól védekezett a Szolnok. Filip Filipovics egy ötössel, Konarik és Angyal Dániel pedig szépségdíjas gólokkal növelte az előnyt, így hamar 8–4-re módosult az állás. Ezután is jöttek a remek blokkok a Dózsa játékosaitól – nem használt az egriek számára az időkérés és az emberelőny sem –, ebben a játékrészben pedig nem is kapott gólt a hazai gárda, a negyedet pedig 6–0-ra nyerte meg végül (11–4).

A második félidő elején tizenegy perces gólcsendet tört meg az Eger, de hosszú távon nem tudott közelebb kerülni vetélytársához. Sőt, a Dózsa ismét elkezdett távolodni, egy 6–2-es negyeddel tíz fölé növelte a különbséget (17–6).

Nyilván az utolsó játékrészhez érve a mérkőzés már rég eldőlt, a kérdés csak az lehetett, eljut-e 20 találatig a szolnoki együttes. Az első lépést ehhez Radomir Drasovics tette meg, majd Dőry folytatta a sort. Közben a Heves megyei csapat ismét gólképtelen maradt, így Kovács Gergő a 30. percben meglőtte a 20. hazai gólt. Végül ebben a negyedben sem tudott betalálni a vendégcsapat, a Dózsa viszont többször is, így 23–6-os eredménnyel ért véget a találkozó.

A Tisza-parti gárda megmutatta, mennyire jó támadásban és védekezésben: utóbbiról mindent elmond az a statisztika, miszerint a vendégek nyolc emberelőnyükből egyet sem tudtak gólra váltani.

Tehát újabb lépést tett a Dózsa az alapszakasz-győzelem felé. Folytatás kedden a Pécs vendégeként 11:30-tól.

SZOLNOKI DÓZSA–TIGRA-ZF-EGER 23–6 (5–4, 6–0, 6–2, 6–0)

Szolnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács S., Binder

SZOLNOK: BÁNYAI – D. Pijetlovics 1, DRASOVICS 2, Konarik 2, Jansik D. 2, F. FILIPOVICS 5, ANGYAL 3. Csere: NAGY ÁDÁM 2, Szeghalmi 1, KOVÁCS GERGŐ 2, Teleki, DŐRY 2, Schmölcz 1. Edző: Zsivko Gocics

EGER: Krémer – Baksa B., Murisics, Török B., Lőrincz B. 1, Telegdy, KOVÁCS GÁBOR 2. Csere: Bögös (kapus), Vogel Simon 1, Rádli 1, Szalai G. 1, Sári, Hajdu B., Szőke Á. Edző: Petrovai Márton

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/0

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/0

Mesterszemmel

Zsivko Gocics: – Az első negyedet leszámítva nagyon jó iramot diktáltunk. Dicséret jár ezért a teljesítményért a csapatnak, mert mindig azt mondom, úgy tiszteljük meg az ellenfelet, ha teljes erőből játszunk. Mi ezt ma megtettük, aminek nagyon örülök.

Petrovai Márton: – Nagyon nagy sebességgel játszott a Szolnok, gyakorlatilag átgázoltak rajtunk. Több olyan helyzetből kaptunk gólt, amikre készültünk, ezekre mindenképp oda kell figyelnünk a továbbiakban. Tüzesebbnek kell lenni védekezésben, mert egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, ráadásul az első negyed után a támadójátékunk sem működött már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában