Szolnok

2021.04.23. 07:00

Különböző kihívásokkal sportolnak együtt, de mégis külön

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem használhatók az edzőtermek, de a javuló időjárás nagyban segíti a sportolni vágyókat. Papp Szilviával, a Spartan Training Group Szolnok egyik tagjával beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Szoljon.hu

Papp Szilvia

Forrás: Beküldött fotó

A járvány megfékezése érdekében a kormány április 15-én újra meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket. Ezek között szerepel az is, hogy a fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket, azonban a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy azok, akik nem hivatásos sportolók, de rendszeresen mozognak, hogy maradnak formában és milyen lehetőségeik vannak erre. Papp Szilviával, a Spartan Training Group Szolnok egyik tagjával beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

– Természetesen mindannyiunknak hiányzik a közös edzés, de szerencsére a csapatunkban minden hónapban van egy-egy kihívás, amit önállóan kell teljesítenünk – kezdte Szilvi. – Emellett a Spartan Race Hungary is mindig megad egy virtuális versenyt, melyet a különböző STG (Spartan Training Group) csapatok teljesítenek. Így megmérkőzünk egymással, és plusz motivációt is kapunk a rendszeres sportolásra. Ugyanis amelyik csapat tagjainak egyéni teljesítménye összesítve a legjobb eredményt hozza, az nyer.

Szilvi elárulta, ahogy egyre jobb idő van, sokkal több a futós kihívás is, ahol külön, de mégis együtt futhatnak, hiszen a megtett távot megosztják egymással, ezzel is fenntartva a motivációt. Nem mellesleg pedig ez is a versengés része, ami folyamatos mozgásra bírja a csapattagokat.

Papp Szilvi büszke rá, hogy másokat is inspirál
Fotó: Beküldött fotó

– Mostanában már egyre többször járok ki a street workout pályákra is edzeni, és nem csak itt, Szolnokon, hanem Kecskemétre is – folytatta. – A rendszeres erősítésnek köszönhetően az elmúlt időszakban minden héten új egyéni csúcsokat döntöttem, amire nagyon büszke vagyok. De természetesen mindig van új kihívás, aminek mindig úgy indulok neki, hogy tudom, sikerülni fog.

Szilvi kiemelte, nagyon várják már a nyitást, hogy újra együtt edzhessenek a csapattagok, de azt is hozzátette, hogy összetartozásukat méltón példázza a pandémiás helyzetben mutatott hatékony távoli, ámde közös sportolás.

A Spartan Training Group Szolnok tagjai nagyon várják, hogy újra együtt sportolhassanak
Fotó: Beküldött fotó

Mások számára is motiváló az elhivatottsága

– Rengeteg visszajelzést kapok az ismerőseimtől, hogy csodálnak, amiért ennyi energiám és kitartásom van, de ami ennél is fontosabb, hogy motiválom őket – mondta Szilvi. – Ezek azok az elismerések, melyek minden izzadtságcseppet megérnek. Emellett természetesen nagyon boldog vagyok, hogy kedvet, reményt adok nekik és követik a példámat. Remélem, még sokáig motiválhatom ezzel a szűkebb és tágabb környezetemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában