LABDARÚGÁS / GALÉRIÁVAL

2021.08.01. 21:09

Ezúttal nem tudott győzni a rajton a Szolnoki MÁV

A labdarúgó NB II. 1. fordulójában nem ismétlődött meg az előző idény rajtján kialakult eredmény, ezúttal a Szolnoki MÁV csak 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel.

Varga Balázs

20210801 Szolnok Szolnoki Máv Szentlőrinc labdarúgó NB2 Fotó Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Megismétlődött a tavalyi rajt a két csapat számára, hiszen az előző szezon első fordulójában a Tiszaligetben csapott össze a Szolnok és a Szentlőrinc. Az egygólos mérkőzést a hazaiak nyerték meg, de az akkor még újonc vendégek immár masszívabb együttes benyomását keltik. Agilisabban is kezdett a Baranya megyei csapat, ám egy erőtlen lövést leszámítva nem tudott veszélyeztetni. Fokozatosan vette át a találkozó irányítását a Szolnok, azonban csupán két helyzetet sikerült kialakítania a félidő során, gólt azonban nem tudott szerezni.

A szünet után jobb lett az iram, de helyzetet nagyjából bő fél óráig nem láthatott a közönség, ám aztán felpörögtek az események. Mondhatni, a semmiből megszerezte a vezetést a Szentlőrinc Miroszlav Grumics fejes góljával (0–1), azonban két perccel később egyenlített a Tisza-parti együttes Sipos Zoltán révén (1–1) – mindkét oldalon nyáron érkezett játékos szerezte a gólt.

A végére jobb lett a színvonal, a döntetlen azonban maradt, így nem ismétlődött meg a tavaly augusztusi eredmény.

SZOLNOKI MÁV FC–SZENTLŐRINC SE 1–1 (0–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 700 néző. Vezette: Németh Ádám (Rózsa Dávid, Bede Tamás)

SZOLNOK: Csáki – Molnár R. (Vólent, 63.), Szekszárdi, Szabó A., Gohér, Lakatos Cs. (Kurdics, 83.) – Tisza K., Berdó (Sipos Z., 77.), Tömösvári – Tóth L. (Lakatos I., a szünetben), Rokszin. Vezetőedző: Csábi József

SZENTLŐRINC: Hajagos – Erdélyi B., Keresztes (Hesz, 89.), Tamás L., Németh M. – Havas, Jancsó – Harsányi (Szinanovics, 68.), Cenaj (Törőcsik P., 57.), Onuigbo (Kiss-Szemán, 57.) – Grumics. Vezetőedző: Marián Sluka

Gólszerzők: Sipos Z. (82.), ill. Grumics (80.)

Mesterszemmel

Csábi József: – Nagyon hasonló mérkőzést játszottunk, mint a tavalyi rajton, ám a Szentlőrinc megmutatta, hogy fejlődött a második NB II.-es szezonjára. Nem kezdtünk jól, viszont a második félidőre tudtunk váltani, és a meccs összképét tekintve nem kérdés, melyik volt a jobb csapat. Helyzetek terén fölülmúltuk őket, ám nekik volt egy Miroszlav Grumicsuk – de legalább felálltunk vert helyzetből. Több kell a folytatásban.

Marián Sluka: – Tipikus első fordulós mérkőzésen vagyunk túl, ami óvatos játékot hozott egyéni hibákkal és rossz döntésekkel. Másra nem is számítottam, mert mint ahogy nálunk, úgy az ellenfélnél is rengeteg az új futballista. Próbálták azt csinálni a fiúk, amit megbeszéltünk, a védekezésre nem is lehet panasz, de támadásban bátortalanok voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában