Kosárlabda

2021.08.11. 07:00

Rangadóval nyitnak a Tisza-parti piros-feketék

Összeállt az elmúlt évadban bajnoki döntős Szolnoki Olajbányász kosárcsapatának felkészülési programja, amelyben lesz többcsapatos torna, zárt kapus és nézők előtt megrendezett mérkőzés is. Sőt, már az is tudnivaló, hogy az új évad küzdelmei szeptember 22-én rajtolnak.

Varga Csaba

Pongó Mátéék (balra) hamarosan meccseket is játszanak

Fotó: Mészáros János

Gasper Potocnik csapata az egészségügyi felméréseket követően elkezdte a futóedzéseket, ezeken Gelvis Solano kivételével a teljes keret részt vett már. A dominikai játékmester augusztus 15-én érkezik, s az ilyenkor megszokott vizsgálatok után, várhatóan 17-én bekapcsolódik az Olajbányász felkészülésébe – írta a klub honlapja.

– Solano kivételével mindenki a fedélzeten – mondta hírportálunknak Pongó Máté, aki nemrégiben 2024-ig hosszabbította meg szerződését a klubbal.

– Gyorsan ráhangolódtunk az edzésekre, kell az erő, hiszen hosszú lesz a szezon. A nyáron teremben és szabadban is edzettem, igyekeztem megtartani a kondíciómat. Azért szántam időt a kikapcsolódásra is otthon, Baján, valamint a Balatonon is pihentem. Ami lényeg, jó a hangulat a tréningeken, a sportcsarnokban és szabad téren is dolgozunk. Hamarosan edzőmeccseket is fogunk játszani.

Pongó Mátéék (balra) hamarosan meccseket is játszanak
Fotó: Mészáros János

Az első tesztmérkőzésre sem kell sokat várni, augusztus 22-én, szombaton egyelőre zárt kapuk mögött a Pakssal találkoznak a piros-feketék a Tiszaligetben 25-én, szerdán pedig – még ugyancsak nézők nélkül – a ZTE érkezik Szolnokra. A szurkolók majd legelőször augusztus 27-én, pénteken láthatják élőben a csapatot, méghozzá az Oroszlány ellen, a Tiszaligetben.

Ezt követően szeptember 3-án és 4-én Pakson szerepel az Olajbányász egy tornán, utána három nap alatt két meccs jön, előbb 8-án hazai környezetben a Szeged lesz az ellenfél, majd 10-én Székesfehérváron a BC Vienna ellen lép pályára a gárda. Ez utóbbi találkozónak a különlegessége, hogy a Vienna játékosa Andre Jones, az Olaj egykori bedobója, valamint a volt soproni erőcsatár, Tauras Jogéla is az osztrák klubot erősíti. A felkészülés végén szeptember 16-án és 17-én a nagyváradi tornán szerepel a csapat.

Kedden már az új évad sorsolása is napvilágot látott, ami szerint szeptember 22-én rajtol a bajnoki szezon. Az első fordulóban az Olajbányász hazai pályán kezd az elmúlt évadban bronzérmes Szedeák ellen. Rá három napra Pakson, majd október első szombatján a címvédő Falco KC otthonában lépnek fel a piros-feketék. Majd a következő körben az elmúlt évadban negyedik DEAC gárdáját fogadják. Tehát az elején a tavalyi szezon top csapataival találkoznak a szolnoki kosarasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában