szumó

2021.08.05. 07:00

Remekeltek az Eb-n a szolnoki szumósok

A lengyelországi Siedlce városában rendezett utánpótlás szumó Európa-bajnokságon vettek részt nemrégiben a Szolnoki MÁV SE versenyzői.

Sebestyén János

Kitett magáért a szolnoki csapat a lengyelországi utánpótlás Európa-bajnokságon

Forrás: Beküldött fotó

A Csernák Dorina, Róna Cintia, Kalmár Máté és Kalmár Szabolcs alkotta szolnoki küldöttség a sikeres kvalifikációt követően a többnapos viadalon is bizonyították tehetségüket.

Az első versenynapon Csernák Dorina és Róna Cintia az U14-es korosztályban, a 65 kilogrammosok versenyében ragyogó teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. A nap zárásaként újra a küzdőtérre léptek a szolnoki lányok, kiegészülve Varga Lilivel és Szenicza Emma Sárával és a csapatküzdelmekben az ezüstérmet szerezték meg.

A folytatásban már a fiúk is bemutatkoztak. Az U16-os korosztályban Kalmár Máté a 65 kg-sok versenyében a nyolcadik helyet szerezte meg, míg testvére, Kalmár Szabolcs az 50 kg-sok küzdelmeiben a hetedik helyen végzett.

Csernák Dorina és Róna Cintia ezen a napon ezúttal az U16-os korosztályban, a 70 kg-sok között vett részt, ahol a náluk idősebb és nehezebb súlyú ellenfeleikkel néztek farkasszemet. Tették mindezt remekül, hiszen Csernák Dorina a döntőig menetelt, végül ezüstérmes lett, míg Róna Cintia nyakába bronzérmet akasztottak.

Kitett magáért a szolnoki csapat a lengyelországi utánpótlás Európa-bajnokságon
Fotó: Beküldött fotó

A két ifjú leány a nap folyamán a 70 kg-sok csapatversenyében is érdekelt volt. A Csernák Dorina, Róna Cintia, Kopasz Hanna és Kaszás Lilla alkotta együttes kitartó és fantasztikus versenyzéssel szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.

A szolnoki sportolók remek teljesítményt nyújtottak a tornán, amiben nagy szerepe volt Nedbalek Ferenc vezetőedzőnek és segítőinek, Róna Krisztiánnak és Nedbalek Balázsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában