vízilabda / szolnok

2021.09.24. 15:16

Maga is tanítvány volt, mára elismert mester lett id. Cseh Sándor

A 70-es és a 80-as években hazai és nemzetközi vizeken is vitézkedő, bajnoki érmes, kupagyőztes vízilabda-játékosként, majd ezt követően több pólósgeneráció edzőjeként tartotta magasan Szolnok sportvárosi rangját Id. Cseh Sándor.

Mészáros Géza

Id. Cseh Sándornak a város egyik legrangosabb sportdíját Szalay Ferenc polgármester az irodájában adta át a kitüntetettnek pénteken

Fotó: Nagy Balázs

Több ezer gyermeket tanított meg úszni és vízipólózni, illetve nevelt alázatra, becsületre, tisztességre. Id. Cseh Sándor az idei szeptember elsejei Szolnok Napján vehette volna át a megyeszékhely egyik legjelentősebb sportdíját, ám egyéb okok miatt akkor nem tudott részt venni az ünnepélyes ceremónián. Az elismerést, Szolnok Város Sportjáért kitüntető címet és díjat ezért most pénteken, polgármesteri irodájában nyújtotta át számára személyesen Szalay Ferenc városvezető.

Id. Cseh Sándornak a város egyik legrangosabb sportdíját Szalay Ferenc polgármester az irodájában adta át a kitüntetettnek pénteken
Fotó: Nagy Balázs

– Megtisztelő számomra ez az elismerés. Köszönöm a városnak, illetve azoknak, akik e tekintetben gondoltak rám. Amikor az ember fiatal és aktív sportoló, örül minden versenyben elért sikernek. A kor előrehaladtával, amikor az aktív sportot jó esetben felváltja a hobbimozgás, még jobb esetben pedig edzőként továbbadja tapasztalatait a következő nemzedékeknek, boldog, ha látja a gyermekek szemében a csillogást. Felfedezi bennük régi önmagát, a tiszta és őszinte értelmet, a tudni vágyást és a sikerért való tenni akarást.

– Örültem, amikor játékosként sikereket értem el a magam, a csapat, a klub és a város számára, és szerencsére a mai napig örülök, hogy többszáz-ezer fiatalt taníthattam meg úszni, akár vízilabdázni. Az úszni tanulást javaslom minden korosztálynak. Elsősorban nem is azért, hogy minden áron bajnok váljon valakiből, csupán azért, hogy sohase féljen az uszodákban és az élővizekben megmártózni. És sose féltse emiatt a gyermekét... – osztotta meg a köszönet szavai mellett a bölcsességét is id. Cseh Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában