LABDARÚGÁS / megye I.

2021.09.17. 07:00

Szoros meccsnek ígérkezik a Tószeg és a Mezőtúr összecsapása

Az ötödik fordulóval folytatódnak hétvégén a megyei első osztály küzdelmei. A jól rajtoló Mezőtúr szombaton 15.30-tól fogadja az eddig hektikusan szereplő Tószeg gárdáját.

Sebestyén János

Szombat, 15.30

Mezőtúr (3.)–Tószeg (10.)

A két csapat korábbi meccseiből kiindulva a szombati játéknap egyik legizgalmasabb összecsapását rendezik meg Mezőtúron. A találkozót sérülések és betegségek árnyékolják be mindkét oldalon, így kijelenthető, hogy igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás.

A Mezőtúr a nyári átigazolási időszakban sikeresen frissített a keretén, mivel érkezett hozzájuk Rab János, Rupa Róbert, Nagy Csongor, Rácz Rikárdó és Szikora Milán, míg távozó játékosa mindössze Nagy Ferenc volt.

A bajnokságot Erdősi Gyula tanítványai jól kezdték, hiszen a szezonrajton elszenvedett sokgólos karcagi vereség óta az összes találkozójukat megnyerték, és kilenc ponttal a harmadik helyen állnak a tabellán, legutóbb Szajolban arattak négygólos győzelmet.

Ugyanakkor sérülések nehezítik a szakember dolgát, négy alapembere is kidőlt a sorból. Az mindenesetre pozitív löketet adhat a gárdának, hogy a szerdai kupafordulóban – újfent a Szajollal találkozva – sokgólos, magabiztos győzelmet arattak.

A Tószeg eddig igen változatosan szerepel a bajnokságban, hiszen magabiztos győzelemmel kezdett otthon a Kunszentmárton ellen, de a rákövetkező két meccsen vesztesen hagyta el a pályát. A Martfű elleni, vereséggel záruló találkozón elégedett volt a látottakkal Viola Kálmán, azonban együttese a Szajoltól is kikapott, bár ott a csapat játékára Bába Tibor súlyos sérülése (keresztszalag-szakadás) érthetően rányomta a bélyegét. A fiatal játékost hosszabb távra veszítette el az alakulat, pótlása nem lesz egyszerű.

Jelenleg a tószegieket egy járványszerű, lázat kiváltó betegség hátráltatja, ami nem kímélte a keret tagjait. A kupában még versenyben vannak, jövő hét szerdán a Tiszapüspökivel játszanak a továbbjutás reményében.

Mesterszemmel

Id. Erdősi Gyula, a Mezőtúr edzője: – Mindig nagy mérkőzéseket játszunk a Tószeggel, legyen az idegenben vagy éppen itthon. A szombati összecsapáson mindenképpen itthon szeretnénk tartani a három pontot, úgy érzem, jó passzban van a társaság. Sajnos négy alapemberünk sérüléssel bajlódik, de a kupatalálkozón ezt annyira nem éreztük, remélem, kitart a srácok lendülete továbbra is. Nagyon fontos lenne megnyerni ezt a meccset, mert akkor elöl is maradnánk a tabellán, jövő héten pedig, mivel szabadnaposak leszünk, ki is tudnánk magunkat pihenni, illetve a sérültjeink regenerálódni tudnának.

Viola Kálmán, a Tószeg edzője: – Nem gondoltuk volna, hogy már a bajnokság negyedik fordulójában azzal fogunk küszködni, hogy hogyan fogunk kiállni egy mérkőzésre. Mivel szabadnaposak voltunk az elmúlt héten, a szünetben abban bíztam, hogy rendezni tudjuk majd a sorainkat, de ez az egész csapatot érintő betegséghullám miatt nem volt lehetséges. Meghatározó játékosaimra így sajnos nem számíthatok, ráadásul a két hete megsérülő Bába Tibort hosszabb távon is nélkülözni kényszerülünk, aki szintén nagyon fontos láncszeme a gárdánknak. Nyilván ezek a tényezők nagyban befolyásolják már a hétvégi párharcot is, de semmiképpen sem feltartott kézzel megyünk Mezőtúrra. Próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból, és nagyon remélem, hogy a legjobb formáját fogja mutatni együttesünk a jó erőkből álló hazai csapat ellen.

További párosítások

Szombat: Jánoshida–Kunszentmárton, Jászárokszállás–Martfű, Kisújszállás–Szajol, Tiszaföldvár–Újszász, 15.30.

Vasárnap: Rákóczifalva–Jászfényszaru, Tiszapüspöki–Karcag, 15.30.

Szabadnapos: Kunhegyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában