KOSÁRLABDA

2021.12.04. 07:38

Tesztmeccset nyert az Olajbányász

Zártkapus edzőmeccsen a Nyíregyházát fogadta a Szolnok.

Varga Csaba

A világbajnoki selejtezők miatt közel egy hónapra nyúló bajnoki szünetnek hamarosan vége, az Olajbányász kosárcsapata jövő kedden már pályára is lép a Sopron ellen. Erre készülve Gasper Potocnik csapata zártkapus edzőmeccsen a Nyíregyházát fogadta – írta az Olajbányász hivatalos honlapja.

Remekül kezdtek a vendégek, mondhatni meccsnyerő különbséget építettek már tíz perc alatt. Különösen Nigel Johnson élt nagyon, egymaga 15 pontot dobott az első negyedben.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, az Olaj akkor tudott felzárkózni, amikor játékosai betaláltak kintről. Ekkor viszont sikerült tíz ponton belülre zárkózniuk. Érdekes, hogy ettől görcsösebbé vált a vendégek játéka, amit ki is használtak a Tisza-partiak, s nyílttá tették találkozót, sőt a harmadik negyed végére Roko Badzim hármasával a vezetést is átvették..

A záró tíz percben felváltva vezettek a csapatok, alig két perccel a vége előtt a nyíregyháziak hét ponttal is vezettek, ám Zsíros Péter, valamint Badzim találataival megnyerték a tesztmeccset a hazaiak.

Szolnoki Olajbányász–Hübner Nyíregyháza BS 80–79 (12–29, 25–16, 22–13, 21–21)

Olajbányász: Pongó M., Pallai 4, Kovács P. 4, Zsíros 15/15, Cakarun 14. Csere: Rudner, Taiwo 4, Szubotics 5, Solano 9/3, Badzim 23/12, Gilszki 2. Edző: Gasper Potocnik.

Ezek is érdekelhetik