Kosárlabda

2022.01.05. 07:00

A Jászberény is folytatja a bajnoki küzdelmeket

A A 14. forduló mérkőzéseivel folytatódnak az NB I/B Piros csoportjának küzdelmei. A második helyen tanyázó Jászberényi KSE csapata a sereghajtó Bajai Bácska vendége lesz szerdán 17.30-tól a Duna-parti városban.

Varga Csaba

Illusztrációfotó/Shutterstock

A jászsági kék-fehérek kedvező pozícióban, de nem feljutóhelyen várják az alapszakasz második felét, hiszen a másodosztályból csak az első helyezett juthat fel az A csoportba. Igaz, még nagyon sok van hátra, hiszen az alapszakaszt majd követi a rájátszás, amelyben az 1–8. helyezettek playoffrendszerben játszanak a feljutásért és a dobogós helyekért. Egy biztos, mindegyik évadban óriási csatákat hoz a bajnoki hajrá. Most a nagy múltú Bp. Honvéd áll az élen, üldözői közül a Jászberény, a tavalyi évadban döntős BKG Príma Akadémia és a Veszprém csapata is egyaránt a feljutást tűzte ki célul.

A bajnoki rajt előtt Földi Sándor, a JKSE rutinos edzője azt mondta, hogy nagy terhet nem akar rakni a fiúkra, fontos, hogy az alapszakasz végén legyenek ott a legjobb hat csapat között. Ezzel nincs gond, az elmúlt 13. forduló után a második helyet foglalják el, ami kedvezőnek tűnik, hogy riválisaik közül a Honvéd és a Veszprém ellen is hazai pályán fognak játszani Velkey Jánosék. 

Egyelőre azonban a szerdai bajai fellépésükre kell, hogy fókuszáljanak a jászberényi kosarasok. Ami jó hír, leigazolták a 33 éves Nebojsa Dukicsot, a 206 cm-es center legutóbb Veszprémben pattogtatott, de előtte két évadon át a JKSE-t is erősítette. A szerb–magyar középjátékkossal sokat erősödhetnek a berényiek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában