Galériával

2022.05.02. 13:55

Ismét fellobbant a láng a jászberényi Cserkész Olimpián

Két év kényszerszünetet követően rendezte meg ismét a 298. számú Lehel vezér cserkészcsapat a Cserkész Olimpiát Jászberényben. A fiatalok már alig várták a testet, lelket felpezsdítő közösségi programot, hiszen a világjárvány miatt virtuális térbe szorult olimpia nem pótolta a személyes találkozásokat, mosolyokat és élményeket.

Illés Anita

Erős Lili gyújtotta meg a cserkészolimpiai lángot Fotó: Pesti József

A sportolás, mozgás és közösségi élmény, valamint a lelki feltöltődés reményében nemcsak a Jászságból, hanem az ország távolabbi részéről is érkeztek csapatok a jászberényi Cserkész Olimpiára. A nagy népszerűségnek örvendő versenyt immár hatodik alkalommal rendezte meg a 298. számú Lehel vezér cserkészcsapat április 22-e és 24-e között. 

Már a nyitónapon nagy volt a sürgés-forgás az olimpiai faluban, melynek a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium adott helyet. Az ünnepélyes megnyitón a zászlófelvonást követően meggyújtották a cserkészolimpiai lángot, majd az első estén fakultatív programok – így például éjszakai foci, röplabda, szabadulószoba, floorball és darts – kovácsolta össze a cserkészeket­.

Jellemzően a környékről érkeztek a résztvevők, többek között Jászboldogházáról, Jászdózsáról és természetesen Jászberényből. Ugyanakkor messzebbről – úgy mint, Szolnokról, Pomázról vagy Budapestről is jelentkeztek csapatok. Így elmondhatjuk, hogy országos méretű programmá nőtte ki magát a rendezvény, melyen idén mintegy ötven fő vett részt

– számolt be az eseményről Muhari Laura csapatparancsnok. 

Az olimpia második napja a sportversenyekről szólt a Szántai Tornakertben. A reggeli bemelegítés utántól estébe nyúlóan tartott a versengés­. 

– Tizenkét esztendőn felüli cserkészeknek hirdettük meg az olimpiát. Két korcsoportban, csapatsportokban, ­valamint egyéni versenyeken mérhették össze tudásukat a versenyzők – részletezte a szervező. 

A csapatok labdarúgás, röplabda, kosárlabda, kézilabda, kenu sportágakban, továbbá kötélhúzásban küzdöttek meg egymással. Egyéni versenyszámokban pedig egyebek mellett a sportlövészet, íjászat és futás tartogatott kihívásokat a cserkészeknek. Végül két korcsoportban hirdettek összesített eredményt. A tizenkét és tizenöt év közötti kategóriában a jászboldogházi csapat nyerte az olimpiát, a tizenöt év feletti korcsoportban pedig a szolnoki cserkészek bizonyultak a legjobbnak. Az olimpia zárónapján a cserkészek szentmisén vettek részt, hogy a fizikai erőpróba után lelki táplálékkal gazdagodva térjenek haza. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában