Kosárlabda

2022.06.10. 06:55

Újra kosárfesztivál lesz a Tisza partján

Idén sem marad FIBA 3X3-as kosártorna nélkül Szolnok, hiszen augusztus 2–7-ig immár hatodik alkalommal rendezik meg az U17-es Európa-kupa-selejtezőt és a Nemzetek Ligája mérkőzéssorozatot.

Varga Csaba

Ságodi Róbert és társai tavaly továbbjutottak Fotó: Kiss János

A minden esztendőben óriási érdeklődéssel kísért kosárfesztiválnak ezúttal is a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri ministadion ad otthont. 
A program augusztus 2-án a Nemzetek Ligája küzdelemsorozatával rajtol, amelyen az U23-as korosztály részéről öt-öt férfi- és női válogatott indul. Résztvevők mindkét nemben a magyarok mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia és Szlovákia válogatottjai lesznek. A háromnapos torna lebonyolításáról annyit, hogy két csoportban folynak a küzdelmek, a csoportgyőztesek játsszák a döntőt, a csoport második helyezettjei pedig a bronzmérkőzésen lesznek érdekeltek. A torna eredményeit majd az európai mérkőzéssorozat végén összesítik. 

Egynapos kosárcsendet követően augusztus 6–7-én a férfi és női U17-es válogatottak az Európa-kupa selejtezőjében lesznek érdekeltek. 

A férfiaknál Magyarország, Litvánia, Lettország, Ausztria, Nagy-Britannia, Észtország, Írország, Svédország, Németország, Ukrajna, Dánia és Grúzia, míg a hölgyeknél Magyarország, Litvánia, Lettország, Ausztria, Nagy-Britannia, Észtország, Írország, Svédország és Hollandia csapatai lépnek majd pályára. A férfiaknál öt legénység, míg nőknél négy együttes kvalifikálhatja magát az Európa-kupa-döntőre, amit szeptember 2–4. között Athénban rendeznek meg. 

A mérkőzések mellett mű­sor­kavalkáddal várja a rendező, Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a nézőket. A minden bizonnyal színvonalas és izgalmas meccsek közötti szünetekben szórakoztató bemutatók és kvízjátékok színesítik a programot, sőt lesz még ajándéksorsolás is. Augusztus 5-én pedig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Szigligeti Színház művészei fogják szórakoztatni a publikumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában