Labdarúgás / Frissítve

2022.09.11. 19:29

Csak a Tiszafüred tudott nyerni, csúnya verést kapott a Karcag

Négy mérkőzésből három vereség és egy győzelem a Jász-Nagykun-Szolnok megyei harmadosztályú csapatok mérlege a nyolcadik fordulóban. A három szerzett gól mellé kilencet nyeltek be együtteseink.

Rózsa Róbert

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Teligázzal halad a hullámvölgy mélyére az NB III.-as Karcag gárdája. A Keleti csoportban még jól kezdő nagykunságiak sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el, ráadásul egy ötössel küldte haza őket a listavezető BVSC. Tovább botladozik a Jászberény, amely a Karcagot is eltángáló Körösladánytól kapott ki. A kátyú mélyén toporog a MÁV is: ezúttal Bonyhádon szenvedtek vereséget – zsinórban az ötödiket – a Majosi SE ellen. Egyedül a Füred védte a mundér becsületét az Eger idegenbeli legyőzésével.

Eredmények:

NB III. Keleti csoport

Eger–Facultas Tiszafüredi VSE 0–1 (0–0)

Eger, 100 néző, vezette: Nyekita Benjámin.

TISZAFÜRED: TAJTI – Háda (Kertész, 71.), Fehér Zs., Baranyi, Kalóz (Földi, 71.) – Mácsai (Szövetes, 85.), Csábi (Karika, 93.), Tomola, BARZSÓ – Tóth D., SZABÓ V. (Barna, 71.).

Edző: Dorcsák Zoltán.

GÓLSZERZŐ: Szabó Viktor (47.)

Az elmúlt évek gyenge egri mérlege, valamint a sérült játékosok hiánya nem sok jóval kecsegtetett vendégoldalon a találkozót megelőzően. Dorcsák edző viszont már a múlt héten úgy nyilatkozott, szeretné, ha játékosai borítanák a papírformát. Kalóz Ádám, a csapat egyik védője úgy gondolta, hogy ha megússzák kapott gól nélkül a meccset, egyet biztosan szereznek majd elöl – igaza lett. A második félidőben egy pontrúgás után szerezte meg a vezetést Szabó Viktor, ami – mint később kiderült – egyben a győzelmet is jelentette csapatának.

DORCSÁK ZOLTÁN: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, amelyből a kényszerű cserék ellenére mi jöttünk ki jól. Tajti Bence remek teljesítményt nyújtott, igazolva a mondást: Végy’ egy jó kapust!

BVSC-Zugló–Karcagi SE 5–0 (2–0)

Budapest, 100 néző, vezette: Juhász Dávid.

KARCAG: Fedinisinec – Pap, Éles, Ballók (Kuti, 46.), Tóth M. – Oláh (Miterkó, 75.), Virág, Tóth G. (Misák), Gyönyörű – Szentannai (Nagy N., 80.), Maruscsák (Szabó L., 75.).

Edző: Igor Bogdanovics

GÓLSZERZŐK: Szilágyi (7.), Tóth L. (17.), Szalánszki (69.), Reizinger (80.), Májer (85.).

Nagyon megtorpant a Karcag a bajnokságban, a kezdeti jó szereplést vereségekre váltotta a csapat. Igaz, a tabella első öt helyezettjéből valók mérték rájuk sorozatban a három zakót. Ezúttal viszont gólt sem lőttek Virágék, s ha azt vesszük, hogy a folytatásban is erős ellenfelek várnak rájuk, bizony nehéz hetek elé nézhetnek a fiúk.

Körösladány–Jászberény 2–0 (1–0) 

Körösladány, 200 néző, vezette: Szabó Péter.

JÁSZBERÉNY: Menczeles – László, Varjas, Perevuznik, Sárossy – Horváth A., Ludasi – Borics (Muhari, 76.), Szőllősi, Kurunczi (Varga L., 67.) – Remili (Nagy Sz., 39.).

Edző: Lakatos Béla.

GÓLSZERZŐK: Wéber (45.), Cservenák (65.).

KIÁLLÍTVA: Perevuznik (73.).

A múlt heti, régen várt siker reménysugár is volt a vendégeknek. Nem sikerült azonban kihasználni a lélektani előnyt a berényieknek, akik büntetőből kerültek hátrányba az első félidőben. Fordulás után az egyenlítésért hajtott a JFC, de egy hatalmas védelmi baki végképp szertefoszlatta reményeiket. Perevuznik második sárga lapja utáni kiállításának pedig már „csak” annyi jelentősége volt, hogy a következő bajnokira őt is elvesztette a Jászberény.

LAKATOS BÉLA: – Sima vereséget szenvedtünk, az ellenfél megérdemelte a győzelmet. Gyáván, hit nélkül játszottunk, ráadásul hibát hibára halmoztunk.

 

NB III. Közép csoport

Majosi SE–Szolnoki MÁV 2–1 (2–1)

Bonyhád, 200 néző, vezette: Kovács Gábor Péter. 

SZOLNOK: Csáki – Pinto (Antal, 60.), Tisza, Gohér, Kópis – Földi (Pelles, 88.) – Lukovszky (Nádházi, 66.), Lengyel, Tömösvári, Rokszin – Iván M. (Lakatos, 66.).

Edző: Romanek János.

GÓLSZERZŐK: Pál (17.), Ledneczki (29.), ill. Lengyel B. (24., 11-esből).

A Tolna megyei bajnok otthonában való szolnoki sikerre korábban fogadni lehetett volna, a mostani helyzetben azonban a bonyhádi fellépés nem tűnt egyszerű feladatnak. Annál is inkább, mert míg a hazai alakulat sokat erősödött, a vendégek legalább ennyit gyengültek a nyáron. Az első félidő közepét gyors gólváltás jellemezte, amiből a házigazda jött ki jól, és mivel a meccs legnagyobb ziccerét elhibázta a Szolnok, maradt a 2–1 szünetre. A folytatásban hiába támadtak többet Lengyelék, meddő játékukat nem koronázhatta siker, ráadásul a hazai ellenakciók rendre veszélyesek voltak.

ROMANEK JÁNOS: – Amíg ilyen gólképes a védelmük, nem számíthatunk sikerre. Az első félidőben nagy helyzetben hibáztunk, a másodikban viszont már nem volt átütő erő a támadásainkban.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában