Vízilabda

2022.10.13. 18:53

Négy ellenfél vár a Dózsára Siracusában

Teljes nagyüzem lesz a hétvégén a nemzetközi kupa küzdelmekben. A Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata az Eurokupa első selejtezőjének B csoportjában az olaszországi Siracusában csobban medencébe

Varga Csaba

Kemény vetélytársai lesznek a kék-sapkás a szolnoki csapatnak

Forrás: egrivizilabda.hu

Eredetileg hat csapatból állt volna a csoport, ám a szeptemberi sorsolás után néhány nappal a holland ZVL 1886 Leiden csapata jelezte, hogy visszalép a tornától. Így a szolnoki gárda a szerb Partizan Beograd, az olasz Ortigia, a francia Pays D' Aix Natation és a görög NC Hidraikosz társágában harcol majd a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikért. 

A szolnokiak edzőjét, Hangay Zoltánt az esélyekről faggattuk. – Szerencsére minden egyes játékosunkra számíthatunk a siracusai tornán. Ami biztos kemény, brusztos összecsapások várnak ránk az elkövetkező három napban. Vetélytársaink közül a Partizánnal alig két hete találkoztunk Belgrádban egy góllal legyőztük, őket, de ez most semmit nem jelent, fiatal gyors vízilabdát játszó csapatról van szó, nagyon oda kell rájuk figyelni. A francia csapat negyedik volt hazája bajnokságában, válogatottak mellett délszláv játékosok is erősítik keretüket. 

A csoport egyik legerősebb együttese az olasz Ortigia, amely az elmúlt kiírásban kétszer is legyőzött bennünket. A görög vízipóló erejét ismerjük, de Hidraikoszról kevés infónk van, mert náluk még el sem kezdődött a bajnokság. A legfontosabb a továbbjutás, de jó lenne megnyerni a csoportot – tette hozzá Hangay Zoltán.

A torna csütörtöki első meccsén Simone Rossi vezérletével, aki a magyar futballválogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, az Ortigia 22–10-re legyőzte a Hidraikoszt.

A szolnokiak programja 

Péntek: Szolnoki Dózsa–Partizan Beograd, 9.30. Pays D' Aix Natation–Szolnoki Dózsa, 17.30. 

Szombat: Szolnoki Dózsa–CC Ortigia, 15.00. 

Vasárnap: NC Hidraikosz–Szolnoki Dózsa, 9.30.

Címkék#vízilaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában