Kézilabda

2022.11.09. 06:55

A Székács és a Kunszentmárton győzött a rangadón

Mindkét megyei rangadó hazai sikerrel zárult az NB II. Délkeleti csoportjában, a Székács a Mezőtúrnál, míg a Kunszentmárton pedig a Szolnoknál bizonyult jobbnak a 7. fordulóban.

Varga Csaba

A rutinos Buday Dániel (labdával) jól irányította társait, és egy tucat gólt is lőtt

Forrás: Miklós Tv

A listavezető és címvédő Székács és egyik üldözője, a harmadik helyen tanyázó mezőtúri gárda vérbeli rangadót vívott egymással. A sokszoros válogatott Buday Dániel vezette miklósiak a második félidő elején hat góllal megléptek vetélytársuktól. A vendégek egy percig sem adták fel a meccset.

Székács KE GÉF-PRO–Mezőtúri AFC-Syngenta 31–26 (17–16)

Törökszentmiklós, 200 néző. Vezette: Kovács I., Simó A.

Szèkács: Subicz – Holló 4, Szöllősi B. 4, Takács P. 3, Zsigmond G. 4, Buday 12, Nyeső 4. Csere: Rizinger (kapus), Berkes, Kapás, Nyikos, Szollár. Edző: Szloska Krisztián.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 3, Bella 9, Dénes Á. 2, Murányi 5, Soós B., Zvolenszki 6. Csere: Czikó (kapus), Kocsor 1, Andrikó, Farkas K., Kovács T., Schnetter, Tusjak. Edző: Csizmadia Tamás.

– Egy erős állományú mezőtúri együttest győztünk le teljesen megérdemelten. Elismerés jár a csapatunknak az újabb sikerért – nyilatkozta a Székács edzője, Szloska Krisztián. 

– Jó tempóban és kiváló hangulatban kezdődött a megyei rangadó – értékelt Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – A második félidőben volt egy negatív hullámunk, ami a végeredményt is befolyásolta. Hosszú még a bajnokság lesz lehetőségünk javítani.

Kunszentmárton–Szolnok KCSE 31–27 (13–13)

Kunszentmárton, 120 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.

Kunszentmárton: Varga I. – Benkő B., Arany G. 10, Cselovszki 3, Danku Cs. 1, Gelley 6, Kovács A. 1. Csere: Branyiczki, 4, Fekete K., Jónás, Kovács Sz. 4, Losonc 1, Simon I. 1, Szikszay, Vass P. Edző: Polgár András.

Szolnok: Pallér – Csibrány 5, Gál D. 5, Ledacs-Kis 4, Szűcs B. 5, Varga A. 2, Varga R. 4. Csere: Boldog (kapus), Kiss M., Kovács I, Makkai, Szabó Cs., Szűcs H. 2. Edző: Erdélyi László.

Egy félidőn át fej fej mellett haladtak a csapatok. A nagyszünet után azonban hat góllal elhúztak Arany Gergőék, akik így megérdemelten tartották otthon a két bajnoki pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában