Cselgáncs

2023.01.30. 18:16

A szolnoki Gőz Roland és a ceglédi Vég Zsombor harmadik helyezést ért el Portugáliában

Összesen négy érmet szereztek a magyar versenyzők Almadában.

Kovács Levente

A szolnoki Gőz Roland bronzérmet szerzett a portugál Grand Prix-n

Fotó: ijf.org

Megrendezték az idei év első olimpiai kvalifikációs tornáját, a százezer eurós összdíjazású portugál Grand Prix-t. Az évnyitó World Tour-versenyen 81 ország 555 versenyzője indult.
Az Almadában rendezett viadalon négy magyar dzsúdós zárt éremmel, Gercsák Szabina, a szolnoki kötődésű Gőz Roland, és a ceglédi színekben versenyző Vég Zsombor bronz-, míg Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett.

Gercsák a női 70 kilós súlycsoportban előbb egy lengyel, majd egy portugál cselgáncsozót győzött le, a negyeddöntőben azonban kikapott az ausztrál Aoife Coughlantől. A vigaszágon a DVTK 26 éves sportolója előbb a holland Margit De Voogtnál, a bronzmeccsen pedig a dél-koreai Han Hi Dzsunál bizonyult jobbnak.

A férfiaknál a 90 kg-os súlycsoportban az MTK két dzsúdósa Tóth Krisztián és Gőz Roland is indult, előbbi dél-koreai, brazil és tádzsik ellenfelet múlt felül és jutott a négy közé, ahol intésekkel nyert a kazah Dider Hamza ellen. A döntőben a bolgár Ibajlo Ivanov ellen azonban ipponnal kikapott, így az ezüstérem jutott a 28 éves versenyzőnek. Gőz georgiai, holland és japán riválison keresztül jutott a legjobb nyolc közé, ahol végül aztán a kikapott a későbbi győztes Ivanovtól. A vigaszágon a 23 éves magyar hosszabbításban a belga Karel Foubert-t múlta felül, a bronzmérkőzésen pedig egy vazaarival verte meg a kazah Hamzát. A szolnoki kötődésű Gőz Roland az első IFJ Wolrd-Tour-érmét szerezte meg karrierje során.

A 100 kilós súlycsoportban Vég Zsombor brazil, osztrák és szerb ellenfelet búcsúztatott, az elődöntőben azonban kikapott a japán Dota Arajtól, így számára is a harmadik helyért való küzdelem maradt. Itt az ukrán Anton Szavickij várt a ceglédi versenyzőre, aki vazaarija után fojtást kezdeményezett, amit ukrán ellenfele lekopogott, ezzel pedig nyert a Vég. Ugyanebben a kategóriában Cirjenics Miklós brit, mongol és brazil ellenfelét is legyőzte, azonban a negyeddöntőben kikapott a kétszeres olimpiai bajnok Lukas Krpalektől. A vigaszágon azonban nem tudott nyerni a Vég által legyőzött Szavickij ellen, így a hetedik hely jutott számára.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában