Kézilabda

2023.02.15. 19:47

A Székács és a Mezőtúr egyaránt az aranyéremért száll harcba

Kilenc hét szünet után a hétvégén folytatódnak az NB II. küzdelmei, a Délkeleti csoportban vármegyénk négy csapata is érdekelt. Náluk érdeklődtünk a tavaszi rajt előtt.

Varga Csaba

Takács Péter (labdával) és törökszentmiklósi társai megőriznék vezető helyüket a tabellán

Forrás: Miklós TV

A mezőny egyetlen veretlen csapata, a címvédő és listavezető Törökszentmiklósi Székács GÉF-PRO is heti három tréninggel és tesztmérkőzésekkel készült a bajnokság tavaszi idényére, ami számukra vasárnap 17 óráról hazai pályán lesz a Hajdúszoboszló ellen. – Ami jó hír, hogy ősszel térdsérülést szenvedő, majd műtéten áteső, Csanádi Valter, már a rehabilitációnál tart, a visszatérésére azonban még várnunk kell – újságolta Szloska Krisztián edző. 

– Szintén jó hír, hogy a rutinos, egykori válogatott irányító, Buday Dániel játékára továbbra is számíthatunk. Az élről várjuk a folytatást, sorsolásunk abból a szempontból nehéz, hogy riválisainkkal a Mezőtúrral és Makóval is idegenben játszunk majd. Cél a címvédés, de akkor sem dőlünk a kardunkba, ha csak a dobogó második vagy harmadik fokán zárunk.

A Székács egyik legnagyobb a riválisa, a Mezőtúri AFC-Syngenta együttese, amely a második helyen telelt. – A Köröstarcsa mezőberényi otthonában kezdünk szombaton, ezt követően újabb három idegenbeli meccs vár ránk, ami vízválasztó lesz számunkra – mondta lapunknak CsizmadiaTamás edző.– Egy hónapja heti három edzéssel és négy edzőmérkőzéssel hangoltunk a bajnoki nyitányra. A jól sikerült a felkészülés, nem titkoljuk a dobógon akarunk zárni az évad végén.

A Kunszentmártoni KSK csapata a nyolcadik helyről várja a bajnoki folytatást. 

Január 10-én láttunk munkához, heti két edzéssel és két tesztmérkőzéssel készültünk a rajtra 

– mondta Polgár András edző. – Az Orosháza juniorcsapatából két 17 éves játékost igazoltunk, őket próbáljuk majd a tavasszal beépíteni az

állományunkba, amelyet rutinos sok nagy csatát megélt játékosok alkotnak. Cél, hogy a középmezőny elején megszilárdítsuk a helyünket. Szombaton este hat órakor a dobogóra törő Makót fogadjuk a martfűi sportcsarnokban.

A Szolnoki KCSE legénysége két győzelemmel zárta az őszi évadot, de így is sereghajtók a mezőnyben. – Nem lehet más célunk, mint a bennmaradás – jelezte Erdélyi László edző, aki az őszi szezon közepette vette át a csapatot. 

– Öt hete álltunk edzésbe, heti hármat tudtunk tréningezni, közben a Székáccsal, a Túrkevével és a Lajosmizsével játszottunk gyakorló meccseket. Napokkal ezelőtt még úgy tűnt, hogy minden rendben, azóta kiderült , hogy Ledacs-Kis Róbert gerincbántalmai, míg Szücs Balázs és Varga Róbert betegség miatt dőlt ki a sorból. Nem tudni, hogy a szombat este hétkor kezdődő Szeged U23 gárdája elleni hazai találkozón számíthatunk-e rájuk. Nyolc pontot tervezünk a tavasszal, amivel elkerülhetjük a kiesést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában