Labdarúgás

2023.02.16. 06:55

Csak a játékoskeret változott Tiszaföldváron, a célok nem

A TiSE új szakvezetője szerint kiváló csapatot vett át a télen, a jól sikerült felkészülés után pedig joggal bíznak a sikeres tavaszban.

Rózsa Róbert

Kasik Ákos és földvári társai győzelemre törnek tavasszal

Fotó: Pesti József

Bő egy hónappal ezelőtt nevezték ki a Megye I.-ben második helyen álló Tiszaföldvár új vezetőedzőjét, Molnár Zoltán most szombaton pedig már bajnoki mérkőzésen irányítja a TiSE-t. A Heréd csapatával a hevesi első ligában éveken át kiválóan szereplő szakember a téli átigazolási szezon alatt mondott igent a Földvár hívására, és mint lapunknak elmondta, nem bánta meg döntését.

 

Nagyon pozitívak a benyomásaim, nagyszerű garnitúrát vettem át. Értem ezt a csapatra és a környezetre is. Ez köszönhető az elődöm, Virágh Ferenc, valamint a vezetőség munkájának

 

– mondta az újdonsült szakvezető, aki érkezésekor határozottan kijelentette, hogy feljutásra tör a Földvárral. – A céljaink egyértelműek. Ezek megvalósításához a játékosaink képességei adottak, erre tudunk építeni. Emellett nagyon fontos, hogy a sérülések, betegségek elkerüljenek bennünket – fogalmazott. Hozzátette, most három pont hátrányban vannak a bajnoki versenyben, ezért csak azzal foglalkoznak, amit befolyásolni is tudnak: a saját feladatukkal.

Ennek első lépcsőfokaként elvégezték az alapozást, amelybe edzőmérkőzések sorát iktatták. Ezek mérlege pozitív: a békési Végegyházától elszenvedett vereség (1–2), valamint a Nagykáta (3–3) és a Tiszafüred (4–4) elleni döntetlen mellett győztek a Kiskunfélegyháza (6–2), a Tápiószentmárton (7–2) és a Kecskeméti LC (3–0) ellen is.

 

A téli felkészülésük jól sikerült, remek edzőpartnerekkel mértük össze tudásunkat, kiválóan szolgálták a téli alapozásunk céljait. A játékosok hozzáállásával is teljesen elégedett voltam

 

– mondta erről Molnár Zoltán.

Némileg átalakult télen a földváriak játékosállománya. Megyei ellenfelélhez igazolt Balla Zalán (Martfű), Haris Ádám (Szajol) és Pataki Ádám (Jánoshida), a Bács-Kiskun megyei első osztályú Lajosmizsében folytatja Sallai Bence, Huszka Milán pedig visszatért Kiskunfélegyházára. Az érkezők listáján ugyanakkor olyan minőségi játékosok sorakoznak, mint a Tiszafüredtől átigazoló Fehér Zsolt, az ESMTK-s Tamaskó Ádám, a Dabastól átcsábított Csúri Dájmond, valamint Baktai Balázs, akit a Kenderestől szereztek meg.

– Az érkezők mindegyike erősítést jelent, hiszen többen komoly NB-s múlttal rendelkeznek, míg Baktai Balázs tehetséges fiatal játékos – mondta Molnár Zoltán.

A Tiszaföldvár őszi eredményei: TiSE–Rákóczifalva 4–0, Tószeg–TiSE 1–6, KuTE–TiSE 0–4, TiSE–Jászfényszaru 1–0, Martfű–TiSE 1–0, TiSE–Kunhegyes 3–2, Törökszentmiklós–TiSE 1–3, TiSE–Cserkeszőlő 7–0, Kenderes–TiSE 2–7, TiSE–Kisújszállás 3–0, Jászárokszállás–TiSE 2–3, TiSE–Jánoshida 5–1, Mezőtúr–TiSE 2–3, Szajol–TiSE 2–10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában