Labdarúgás

2023.03.28. 19:00

Három kérdés, három válasz: Pelles Patrik, a Szolnoki MÁV FC labdarúgója

Legutóbb a huszonharmadik fordulóban hagyta el győztesen a pályát a kiesés elől menekülő Szolnoki MÁV legénysége, most újra nyert. A sikerben főszerepet vállalt a klub két ifjonca, Pelles Patrik és Antal Gábor, akik gólokkal vették ki részüket a diadalból, Patrik kétszer is megzörgette az ellenfél hálóját. Mindketten tizennyolc évesek, és első találataikat jegyezték a felnőttek mezében, közülük előbbit kérdeztük.

Jegesi László

Pelles Patrik (labdával) két góljával győzelemhez segítette hétvégén a Szolnoki MÁV-ot a Majos ellen

Fotó: Kiss János

– Tavaly nyáron súlyos sérülésből épült fel, télen pedig beteg is volt. Milyen érzés újra játszani és főképp gólt lőni a felnőttek közt?

– Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, sokat dolgoztam azért, hogy újra itt lehessek, de megérte. Felemelő érzés a felnőttek között gólt lőni, úgy meg különösen, hogy nyertünk is. Ennyi kihagyás után pedig újra győztes csapat tagja lenni (problémái miatt közel másfél éve nem volt győztes együttes tagja – a szerk.), ráadásul közönség előtt, még rátesz egy lapáttal az érzéseimre.

– Már nagyon ráfért a csapatra is a győzelem..

– Igen, kellett ez a siker, örülök, hogy gólokkal tudtam ehhez hozzájárulni. Nehéz időszak következik, egy hónap alatt nyolc mérkőzés, remélem tovább szaporítjuk majd a pontjaink számát.

– Tudjuk, hogy élete a foci, milyen célokat tűzött maga elé?

– Minden futballista álma a válogatottság, jó lenne ha majd egyszer én is pályára léphetnék nemzeti színű mezben. A következő lépcsőfok azonban, hogy szeretném, ha legalább édesapám szintjét elérném (a Szolnoki MÁV együttesével szerepelt az NB II.-ben, de a BVSC színeiben pályára lépett az NB I.-ben is – a szerk.), de már ez sem lesz egyszerű feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában