Kézilabda

2023.03.28. 16:45

Immár tizenötödik győzelmét aratta a törökszentmiklósi Székács a bajnokságban

A 16. forduló mérkőzéseit rendezték meg a férfi NB II. Délkeleti csoportjában. Az éllovas Székács KE és a második helyen álló Mezőtúr is hozta a kötelező győzelmet, a Kunszent viszont nem tudott nyerni hazai pályán.

Varga Csaba

Nem fért kétség a sötét mezes törökszentmiklósi csapat győzelméhez

Fotó: Miklós TV

Székács KE GÉF-PRO–Szolnoki KCSE 39–31 (21–13)

Törökszentmiklós, 200 néző. Vezette: Tóth G., Tóth I.

Székács KE: Subicz – Holló 10, Takács P. 5, Buday 5, Zsigmond G. 9, Nyeső 3, Szöllősi B. 4. Csere: Rizinger (kapus), Monoki 1, Nyikos 1, Berkes 1. Edző: Szloska Krisztián.

Szolnok: Lengyel Z. – Kovács I. 5, Gál D. 3, Ledacs-Kis 1, Varga R. 3, Mészáros G., Csibrány 9. Csere: Boldog, Pallér (kapusok), Harnal 1, Kiss M., Makkai 1, Matócsi 2, Szűcs H. 4, Szűcs B. 1, Szabó Cs. 1. Edző: Erdélyi László.

Nagyon bekezdett a listavezető Székács gárdája, amelynek a 12. percben már négy gól volt az előnye. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, és a félidő végére már nyolc gól különbséget építettek fel, 21–13. A térfélcserét követően egy picit lazult a miklósiak védekezése, a lelkes vendégek pedig Csibrány Mátyás gólerős játékával, ha nem is csökkentették hátrányukat, de egálra hozták a második félidőt.

– A mérkőzésnek voltak jobb és gyengébb periódusai, de összességében végig uraltuk a játékot. Elismerés jár csapatunknak az újabb, immár 15. győzelméért – mondta lapunknak Szloska Krisztián, a törökszentmiklósiak trénere.

A Szolnok edzője, Erdélyi László pedig azt nyilatkozta. – Megérdemelték a hazaiak a győzelmet, az eredmény pedig hűen tükrözi a valóságot. Már az első félidőben kiütközött a különbség a felek között, ami betudható a nagyobb rutinnal rendelkező miklósi játékosoknak. Sajnos irányító nélkül léptünk pályára, ami meg is látszott a támadó játékunkon.

UniTurn Kunszentmárton–Berettyó MSE 26–29 (11–16)

Kunszentmárton, 100 néző. Vezette: Hovány I., Ubornyák Z.

Kunszentmárton: Varga I. – Cselovszki 11, Gelley, Kovács A. 2, Arany 7, Losonc, Simon I. 2. Csere: Opavszki (kapus), Danku Cs. 3, Benkő 1, Fekete K., Bordás, Jónás, Valencsik. Edző: Polgár András.

Tíz perc után a gyorsan játszó vendégek megléptek a több a technikai hibát is vétő kunszentiektől. A fordulás után már hét góllal is vezettek a Berettyó-partiak, 15-22. A hazaiak azonban hosszú hajrát nyitottak és Arany Gergő találataival felzárkóztak 25–27-re. A vendégek viszont nem engedték ki a kezükből a megérdemelt győzelmet.

Mezőtúri AFC-Syngenta–Pick Szeged U23 34–29 (19–14)

Mezőtúr, 150 néző. Vezette: Győr Á., Hadas D.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 7, Dénes Á. 5, Schnetter 1, Farkas K. 2 , Soós B. 4, Zvolenszki 14. Csere: Kocsor 1, Murányi, Tusjak, Kovács T. Edző: Csizmadia Tamás.

A mérkőzés elején még felváltva estek a gólok, aztán robbantottak a hazaiak és elhúztak hat góllal. A fiatal szegedi csapat nem hagyta magát és tíz perccel a vége előtt utolérte a hazaiakat, 27–27. A hajrában azonban Zvolenszki Attiláék újra összekapták magukat és megnyerték a mérkőzést, ezzel tartják második helyüket a tabellán.

További eredmények: 

Köröstarcsa–Makó 24–30, Újkígyós–Békés U23 30–25, Kondoros–Hajdúszoboszló 33–25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában