Vízilabda

2023.05.06. 18:26

Győzelemmel zárt az Invictus

Tét nélküli mérkőzéssel zárta a 2022/23-as bajnokságot az Invictus együttese, a régiós riválisát, a Cegléd gárdáját szoros csatában, egy góllal így is sikerült legyőznie.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az már korábban eldőlt, hogy a szezon elején kitűzött cél, a bajnokság megnyerése, ezzel együtt az OB I-be jutás nem sikerült Kis Gábor csapatának, a Debrecen végül simán nyerte az idei huszonhat körös futamot. Nemrégiben arra is fény derült, hogy a második hellyel együtt járó osztályozót sem vállalja az Invictus, az együttes sorsa így bizonytalanná vált.

A tét nélküliség rá is nyomta bélyegét az első félidő játékára. A találkozó elején Tóth Ádám már az első másodpercekben ziccert rontott, válaszul a Cegléd akcióból volt eredményes. Később egyenlített ugyan a vendég, ám a játékrész hajrájában esett hazai találatokra már csak egy időntúli büntetővel tudott reagálni Nagy Richárd révén az Invictus.

A második negyedben tovább növelte az előnyét a pályaválasztó a szellősen védekező ellenfelével szemben, ekkor még úgy tűnt, nem lesz ellenszere a kevésbé motivált Marnitz Gergőéknek a ceglédi támadások hatástalanítására. A térfélcserét követően még egyszer betalált a Pest vármegyei alakulat (6-2), de aztán szorosabbra fogták védekezésüket a vendégek, a kevés cserével rendelkező hazaiak pedig fáradni látszottak. Három! perc alatt kiegyenlített Kis Gábor csapata, majd újabb két minutum elteltével már két gólos volt az előnyük. (6-8).

Az utolsó felvonásban szerzett újabb találattal 7-0-ával zárták le a harmadik negyed elejétől tartó időszakot, ezt követően ébredt csak fel a Cegléd. Fél perccel a lefújás előtt egy gólosra csökkentette hátrányát, de egyenlítenie már nem sikerült.

Sűrű Dezső, a Cegléd edzője: Jól kezdtünk, de mivel rövid volt a kispadunk, várható volt, hogy nem bírjuk majd végig. Elégedettek vagyunk az elért negyedik hellyel.

Kis Gábor, az Invictus edzője: Az elején lassan játszottunk, emiatt gondban voltunk. Szorosabb védekezést kértem a fiúktól, és hogy abból próbáljunk gyorsabban az ellenfél kapuja elé érni. Teljesítették a játékosok.

Ceglédi VSE - Invictus SC  9-10 (3-2, 2-0, 1-6, 3-2)

Cegléd, 50 néző, vezette: Füzesi Zsolt, Duray András.
Invictus: Dévai - Tóth Á., Sándor L., Ashanin 1, NAGY R. 2, Bukta 2, Szőke Á. 1. Csere: Kovács M. 1, ZSILÁK 2, Süveges 1, Marnitz. Edző : Kis Gábor.

Gól - akcióból: 21/5, ill. 21/6.
Gól - centerből: 1/0, 5/0.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 1/1.
Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 5/1.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában