Kosárlabda

2023.05.27. 08:55

Vojvoda Dávidék elnapolták a döntést

A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének negyedik meccsén a hazai pályán játszó Alba Fehérvár 72–69-re legyőzte a címvédő Falcó KC csapatát, ezzel 2–2-re módosult az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharc. Így a bajnoki cím sorsa vasárnap este fog eldőlni Szombathelyen.

Varga Csaba

A fehérváriak irányítója, Pongó Marcell is (labdával) mindent megtett az övéi győzelméért

Forrás: hunbasket.hu

ALBA FEHÉRVÁR–FALCO KC 72–69 (14–15, 26–23, 16–9, 16–22)

Székesfehérvár, 2500 néző.

Vezette: Benczur T., Praksch P., Tóth C.

ALBA Fehérvár: SOMOGYI 11, Pongó M. 11/3, De Cosey 8, Ford 5/3, PHILMORE 12. Csere: VOJVODA 21/6, Szabó Zs. 4, Takács M., Diong.

Edző: Alejandro Zubillaga.

FALCO KC: Cowels 9/6, PERL 22/6, Kovács B. 6, Tiby 9/3, Keller Á. 6. Csere: BARAC 17, Sövegjártó, Takács Zs., Krivacsevics.

Edző: Milos Konakov.

A vendégeknél a legutóbb térdsérülést szenvedő szerb irányító, Sztefan Pot nem volt bevethető állapotban. Mindez komoly hátrányt jelentett a vasi gárdának, amely még a rájátszás előtt amerikai bedobóját, Zach Brown-t is elveszítette, ugyancsak sérülés miatt.

Kapkodva sok hibával kezdtek a felek, eladott labdákat és temérdek pontatlan dobást láthatott a telt háznyi fehérvári publikum. Így egyik csapat sem tudott tudott elszakadni egymástól az első tíz percben. A folytatásban összekapták magukat a játékosok mindkét oldalon, kevesebb volt hiba, és már jóval több pontot láthattunk, mint előtte. Az első félidő utolsó percében 45–48-as állást mutatott az eredményjelző, a hazaiak azonban Vojvoda Dávid triplájával és Pongó Marcell középtávolijával fordítottak.

A fordulást követően csak 16 pontot dobott az Alba, a vendégek még ennél is kevesebbet, kilencet. A záró felvonás tehát 56–47-es fehérvári vezetéssel indult és sokáig tartották előnyüket a kék-fehérek. A végjátékban azonban 71–69-re feljött a Falco, de az egyenlítés, vagy a fordítás már nem jött össze, mert Vojvoda két büntetőjéből az egyiket bedobta, Perl Zoltán triplája pedig nem ért célba, 72–69.

Mindez azt jelenti, hogy a pünkösdvasárnap este nyolc órakor induló ötödik mérkőzés döntő majd a bajnoki cím sorsáról.

Ugyancsak az ötödik meccs fog dönteni a bronzéremről, ugyanis a Körmend 104–89-re a vendég ZTE ellen. A folytatás a pünkösdvasárnap este hat órától Zalaegerszegen,

Az NB I/B döntőjében az NKA Pécs 89-75-re legyőzte a PVSK alakulatát, a bajnoki címről és ezzel együtt a feljutásról szintén az ötödik összecsapás fog pünkösdvasárnap este hét órától Pécsett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában