Kosárlabda

2023.06.24. 08:00

Nyíregyházára szerződött az Olaj-tábor kedvence

A Szolnoki Olaj KK kosárlabdacsapatának egykori bedobója, Horváth Ákos lesz az NB I. A csoportjától májusban búcsúzó nyíregyházi együttes vezetőedzője a következő bajnoki évadban.

Varga Csaba

Horváth Ákos három sikeres esztendőt töltött Szolnokon

Forrás: kezdo5.hu

Horváth Ákost eddig játékosként volt leginkább ismert, hiszen két évtizedes pályafutása alatt több klubot is megjárt. Legjobb eredményeit azonban a Szolnoki Olaj KK csapatával érte el, amikor 2011-ben és a következő évadban is bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet, a nemzetközi porondon pedig a Eurochallenge kupában negyedik helyet könyvelhetett el. Szolnokon egykoron közönségkedvencnek számított, 2010-ben az évad legjobb játékosának választották, a válogatottban kilencven mérkőzésen lépett pályára. Később a Szedeák, a Jászberény és utoljára a ZTE színeiben játszott az élvonalban, majd a másodosztályban a Honvéd és az Újpest soraiban is pattogtatott. Az edzői hivatással már régóta kacérkodott, előbb a fiatalokkal dolgozott, majd az elmúlt évadban menetközben lett a Veszprém edzője, amelyet azonban nem tudott benntartani az NB I/B Piros csoportjában.

A nyártól tehát Nyíregyházán próbál szerencsét a 42 esztendős szakember.

– Felnőttedzőként még én is fiatalnak számítok – nyilatkozta Horváth Ákos, a Hübner Nyíregyháza BS hivatalos honlapján. – Emlékszem az U16-os válogatottnál Váradi Attila mellett hospitáltam. A leghasznosabb gondolat, amit elmondott, hogy az a tapasztalat, amit szereztem nemzetközi szinten is, az U18-ig nem igazán ad pluszt a gyerekeknek. A veszprémi felnőtteknél más dimenzióba lépett a tudás átadása, úgy érzem, ez az én világom. Amikor erről elkezdünk beszélgetni a nyíregyházi vezetőkkel, minden földrajzot félretéve, a családommal egyetértésben meghoztuk a döntést és elfogadtuk az ajánlatukat – tette hozzá Horváth Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában