Evezés

2023.07.07. 09:55

Fantasztikus első nap! – négy szolnoki győzelem az ob rajtján

Négy aranyéremmel zárták a szegedi országos bajnokság első napját a Szolnoki Sportcentrum evezősei, akik a pontverseny harmadik helyén kezdhették a pénteki versenynapot.

Rózsa Róbert

Pádár Luca egymaga két győzelemet szerzett az országos bajnokság első versenynapján

Fotó: hunrowing.hu

Fantasztikusan teljesített a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola csapata a csütörtöktől vasárnapig Szegeden zajló evezős országos bajnokság első napján. Mint Molnár Dezső vezetőedző hírportálunknak korábban mondta, előzetesen 5-6 győzelemmel számoltak, amely a legjobb esetben a tízet is elérheti.

Nos, már az első napon négyet sikerült is a zsákba tenni, ráadásul emellé szintén szépen csillogó ezüst- és bronzérmek, pontszerző helyezések párosultak.

A négy elsőségből kettőt egy személyben Pádár Luca szállított. A szolnokiak fiatal tehetségét nem csupán korosztályában, az ifjúságiak között, de az U23-asok egypárevezős versenyében sem tudták legyőzni. Az ifjúsági kormányos nélküli kettesek mezőnyében szerzett aranyérmet Kalmár Áron és Pálmai Ágoston. És a Juhász Bianka, Takó Lilla, Bíró Julianna, Zölei Kincső alkotta serdülő négypárevezős egység is megnyerte az ob-t.

Ezüstérmet szerzett a női könnyűsúlyú egypárevezős serdülő lányok versenyében Kis Csende Ajna. Ugyanebben a korosztályban a fiú négypárevezős egység – amelyet Pálmai Kornél, Drávucz Dániel, Nagy, Müller Zalán, Rékási Márton alkotott – bronzérmes helyen végzett.

További eredmények: Pomázi Bálint FU23 1x 4.hely, Hanga Zsófi, Baki Kitti NI 2-  5.hely, Kovács Eszter NI 1x  5.hely, Antal Bence FT T3 1x  5.hely, Kalu Bence, Nánai Armand FT T2 2x 6.hely, Nagy Attila FI 1x 9.hely, Balla Zsombor, Molnár Dominik  FT T4 2x  12.hely.

Mindezen eredmények révén a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola az első versenynapot az összesített pontverseny harmadik helyén zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában