Kosárlabda

2023.07.10. 17:01

Mécsesek gyúltak Jászberényben a fiatalon elhunyt kosárlabdázó, Novák Áron emlékére

Szomorú esemény helyszíne volt vasárnap a Bercsényi úti Sportcsarnok, ahol elbúcsúztatták a napokban, tragikusan fiatalon elhunyt jászberényi kosárlabdázót, Novák Áront.

Rózsa Róbert

Százak voltak ott a jászberényi Bercsényi úti sportcsarnoknál 2023. július 9-én, hogy mécsest gyújtsanak Novák Áron emlékére

Fotó: Pesti József

Égő mécsesek tucatjai felett egy bekeretezett mez támasztotta vasárnap a jászberényi Bercsényi úti Sportcsarnok falát. A mez hátán egy nagy 24-es szám – emblematikus szám ez a kosárlabdában, legnevesebb viselője, a Fekete Mamba sincs már velünk.

És nincs már Novák Áron sem.

A Jászberényi KSE egy héttel ezelőtt, 23 évesen elhunyt tehetségének szerelése volt ez, amely előtt százak rótták le tiszteletüket vasárnap, a klub kezdeményezésére rendezett megemlékezésen. A mez előtt egy fotómontázs is volt azokkal a pillanatokkal, amelyeket Áron a Jászberény játékosaként élt át. És ott volt a labda is. A kosárlabda. Amelyet ott, a Bercsényi csarnok falainak másik oldalán órák százain, ezrein át, hosszú évekig, elhivatottan pattogtatott.

Ismerői némán hajtottak fejet a mindössze 23 évet élt, tehetséges sportoló tiszteletére
Fotó: Pesti József

A JKSE múlt hétfőn közleményben tudatta, hogy fiatal játékosuk hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt. Mint lapunk 2019-ben írta, Novák Áronnál, az akkor még az NB I.-ben szereplő Jászberény U20-as csapatának játékosánál agydaganatot diagnosztizáltak. Az egész úgy kezdődött, hogy Novák egy mérkőzésen beütötte a fejét, majd később látás- és egyensúlyzavarok alakultak ki nála, emiatt alaposabban megvizsgálták, ezt követően derült ki a baj.

Az élet szép, de kegyetlen is tud lenni. Kegyetlen például, amikor egy fiatal sportoló életébe úgy avatkozik be, hogy annak egészségét támadja meg (...) Novák Áron egyik pillanatban még vidáman kosárlabdázott, most pedig műtét előtt áll

– írta korabeli közleményében a klub az akkor 18 esztendős játékosáról. Hozzátették, Áronnál agyhártyadaganatot mutattak ki, egyúttal reményüket fejezték ki, hogy az igazi sportcsaládból származó fiatalember visszatér közéjük.

Novákot ezt követően kezelték Szolnokon, arra a bizonyos műtétre pedig Budapesten került sor. Mint egykori jászberényi edzője, Ménkű Tibor a sportal.hu híroldalnak emlékezett, a rendkívüli állóképességgel rendelkező ifjú sportoló betegsége ellenére sem adta fel, sőt, még tavaly is volt, hogy beállt játszani.

Novák Áron végül közel négyéves küzdelem után, július 1-jén hunyt el. Temetésére július 12-én a jászberényi Fehértói temetőben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában