Vízilabda

2023.07.17. 18:00

Szolnokiakkal a soraiban Európa-bajnok a magyar csapat

Európa-bajnoki címet szerzett a montenegrói Podgoricában U15-ös válogatottunk, amelynek sorait két szolnoki játékos, Hidasi Zétény és Tigyi Ábel is erősítette a tornán.

Varga Csaba

Jogos a magyar fiúk öröme, hiszen ők lettek Európa legjobbjai

Fotó: len.hu

Szó ami szó: nyögvenyelősen kezdődött a magyar csapat számára a korosztályos kontinensbajnokság Podgoricán. Juhász Zsolt szövetségi edző tanítványai ugyanis mindhárom csoportmeccsüket elveszítették, előbb Montenegrótól (8–11), majd Spanyolországtól (7–9), legvégül pedig Olaszországtól (5–6) kaptak ki. A folytatásban azonban előbb legyőzték a hollandokat (11–5), majd a negyeddöntőben a horvátokat (8–7), az elődöntőben pedig öt góllal (11–6) verték a szerb együttest.

A fináléban tehát az a házigazda montenegrói válogatott várt a magyarokra, amelytől a csoportkörben három góllal kikaptak. A vasárnap késő esti összecsapáson sokkal jobban játszott ellenfelénél a magyar válogatott. Az alaphangot Rabb Benedek találata adta meg, és bár a házigazda többször is egyenlíteni tudott, a vezetést egyszer sem sikerült átvennie. Csapatunk a zárófelvonás derekán háromgólos előnyt épített ki, amelyet magabiztosan őrzött a végső dudaszóig. Ezzel az U20-sok világbajnoki címe után az öt évvel fiatalabb magyar válogatott is kitett magáért, hiszen Európa-bajnoki címet szerzett.

– Köszönöm a csapatnak, hogy részese lehettem ennek a csodának. Ilyen mélyről ilyen magasságokig eljutni példaértékű. Nagyon örülök, hogy Európa-bajnokok lehettünk – mondta Tigyi Ábel a vlv.hu-nak. Az ugyancsak szolnoki Hidasi Zétény pedig ekképp nyilatkozott: – Köszönöm mindenkinek, hogy egy ilyen életre szóló élményben részesülhettem és egy ilyen közösségben fejlődhettem. Nagyon örülök az Európa-bajnoki címnek.

Montenegró–Magyarország 8–10 (2–3, 2–2, 2–2, 2–3)

Gólszerzőink: Jámbor 3, Kondor, Rabb, Pintér 2-2, Gedra.

A bronzmérkőzésen: Görögország–Szerbia 14–13 – ötméteresekkel

Az Eb élcsoportjának végeredménye: 1. Magyarország (Divják Dejan, Farsang Aurél, Fórián Brúnó, Gedra Botond, Hidasi Zétény, Horváth Levente, Jámbor Csaba, Kondor Zétény, Kovács Levente, Kovács Mátyás, Pintér Noah, Rabb Benedek, Szabó Ákos, Tigyi Ábel, Varga Kean, szövetségi edző: Juhász Zsolt), 2. Montenegró, 3. Görögország, 4. Szerbia, 5. Spanyolország, 6. Olaszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában