Vízilabda

2023.09.11. 21:57

Nehéz kupaellenfelek várnak a Szolnoki Dózsára

A LEN illetékesei hétfőn készítették el a vízilabda Eurokupa csoportkörének sorsolását, ami öt magyar csapatot, köztük a 2021-ben győztes Szolnoki Dózsát is érintette.

Varga Csaba

Pető Attilára (labdával) és társaira nehéz nemzetközi meccsek várnak

Forrás: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

Eredetileg három magyar együttes a Szolnoki Dózsa Paraktiker, a címvédő Vasas és BVSC nevezett a Eurokupa küzdelmeire, hozzájuk csatlakozott a hétvégi BL selejtezők után búcsúzó OSC és a Bp. Honvéd. Az első selejtezőtornát szeptember 22-23-24-én rendezik meg, a továbbjutáshoz az első két hely valamelyikét kell megszerezni.

A szolnoki gárda a C jelű négyesbe került két francia csapat a Tourcoing és a Pays d’Aix, valamint olaszTrieszt társaságában. A torna színhelye egyelőre nem ismert.

Az ellenfelek közül a Pays d’Aix, valamint az olasz Trieszt gárdájával a tavalyi évadban is találkoztak a szolnokiak. A franciákat az első körben 11–7-re győzték le, a negyeddöntőben pedig Trieszttől kétszer is egy gólos verséget szenvedtek. A Tourcoing játékerejéről pedig annyit, hogy a hétvégi BL-selejtezőben 10–5-re verték az OSC-t.

További magyar érdekeltségű csoportok

B csoport (színhely: Budapest, Szőnyi út):

Vasas, BVSC, Ludwigsburg (német), Mataro (spanyol).

E csoport (Athén)

OSC, Bp. Honvéd , Panioniosz (görög), Echeyde Tenerife (spanyol), Hannover (német).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában