Labdarúgás / Galériával

2023.10.01. 17:23

Egy rövidzárlat miatt úszott el a győzelem

Legutóbbi sikere után nem titkolt célja az újabb győzelem elérése volt Horváth Csaba együttesének. Ehhez a tabellán egy hellyel előttük álló fővárosi Pénzügyőr csapatán keresztül vezetett az út.

Jegesi László

Fotó: Mészáros János

Vendégfölénnyel kezdődött a találkozó, egy fejessel veszélyeztették először Csáki kapuját. A válasz sem késett soká, Lengyel Béla kiugratásával Iván Milán lépett ki, de elhibázta a ziccert a csatár. Nem úgy, mint Busa Bence, aki egy remekbeszabott kontra után passzolt a kapu közepébe (1-0). Változatos, lüktető volt a játék ezt követően is, ám lehetőségeiket rendre elpuskázták a játékosok. 

Több alkalommal az utolsó átadásokat hibázták el, akkor is, amikor egy formás akció végén ismét csak Pelles Patrik visszagurítását hibázta el ezúttal Szabó Richárd. Egyre erősödő szolnoki fölény jellemezte a félidő hajráját, több alkalommal is kinyílt az egyenlíteni szándékozó vendég együttes, de a szolnoki támadók nem tudtak élni védekezésének hibáival.

 

A kihagyott helyzetek a második félidő huszadik másodpercében bosszulták meg magukat, a MÁV védelme mögé emelt labdát Bartos értékesítette. Az öltözőben ragadt hazai gárda futballistái úgy öt perc elteltével ocsúdtak, s ott folytatták, ahol az első játékrészben abbahagyták. Negyed óra múltán Pelles már a kaput is eltalálta, majd a következő alkalommal Busa a hálóőrön is túljutott, de kisodródott és mellé lőtt. Továbbra is jó volt az iram, de nem bírtak egymással a felek - az edzők cserékkel igyekeztek frissíteni csapataikon. Kevés sikerrel, mert az eredmény már nem változott.

Horváth Csaba: Addig, míg száz százalékos ziccereinket sem tudjuk értékesíteni, nem várhatunk magunktól győzelmet.

Szolnoki MÁV FC–Pénzügyőr SE 1–1 (1–0) 

Szolnok, 500 néző, vezette: Dobai János (Varga L., Juhász Sz.) 

Szolnok: Csáki – KÓPIS, Kardos, Szabó R., Pinto – Lengyel B., TISZA, Pelles (Dósa Zs., 70.) – Barna V. (Dudok 79.), Busa, IVÁN M. Edző: Horváth Csaba. 

Gólszerzők: Busa (13.), ill. Bartos (46.) Kiállítva: Balázs B. (90+3.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában