Szoljon Insta

2023.10.07. 16:51

Méltó focitornával emlékeztek a fiatalon elhunyt szolnoki sportszervezőre – galériával

Vármegyénk és térségünk korosztályos gárdái közül kilenc is részt vett azon az emléktornán, amelyet már hatodik alkalommal rendeztek meg a fiatalon elhunyt szolnoki sportszervező emlékére.

Rózsa Róbert

Kilenc csapat vett részt a szolnoki Tiszaligetben 2023. október 7-én rendezett VI. Krajcs Gábor Emléktornán

Fotó: Nagy Balázs

Verőfényes őszi napsütés, igazi futballidő fogadta szombaton, a Tiszaligetben, a Krajcs Gábor Emléktornára érkező jászkunsági és térségbeli futballcsapatokat. Ez már a hatodik év, amikor megtartották a korosztályos együttesek számára immár hagyományossá vált focikupát. A torna névadója a 2017-ben, 31 évesen, autóbalesetben elhunyt Krajcs Gábor – a tehetséges szolnoki sportszervező emlékét ápoló, szülei által létrehozott alapítvány a Szanda Focisulival karöltve 2018 óta szervezi meg az egésznapos versengést.

A torna népszerűvé vált az elmúlt években, és ezúttal is jópáran eljöttek rá térségünk együttesei közül. Nevezetesen az Abonyi KID FC, a Karcagi SE, a Lurkó Focimánia, a Rákóczifalva SE, a Tehetség SE, a Tiszaföldvári SE, a Tiszakécskei VSE, a Jászberényi FC és a Szanda Focisuli fiataljai vettek részt. 

Krajcs Gábor emlékezetének megőrzésére, a sport és a sportszerűség fontosságára dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Hegmanné Nemes Sára, az alapítvány kuratóriumi elnöke és Kővári Lászlóné hívta fel a gyerekek figyelmét a kezdőrúgás előtt. Utóbbit egyébként a névadó ifjú unokatestvérei végezték el.

Ami a futballpályán történteket illeti: idén Pest vármegyei győzelem született, hiszen az abonyi fiúk nyerték a csökkentett pályán játszott, egyszer 18 perces mérkőzésekből álló viadalt. A jászkunsági csapatok közül a jászberényi Tehetség SE ért oda a dobogóra, másodikként végeztek. A harmadik helyet a Bács-Kiskun vármegyei Tiszakécske szerezte meg.

– Az emléktorna nagyszerűen példázta azt az összefogást, amit egy ilyen rendezvénynek kell. Szolnokon, és megyei szinten is párját ritkító, meghívásos alapon létrehozott tornát tudtunk tartani, a csapatok nagyszerű ellátásban, és nem kis volumenű díjazásban részesültek – összegzett hírportálunknak Gönczöl Ferenc, a Szanda Focisuli szakmai vezetője.

Végeredmény, Krajcs Gábor Emléktorna:

1. Abonyi KID FC (a csapat legjobbja, edzői értékelés alapján: Kovács Gergő), 2. Tehetség SE (Tóth Donát), 3. Tiszakécskei VSE (László Bence), 4. Lurkó Focimánia (Zsilák Erik), 5. Szanda Focisuli (Welther Boldizsár), 6. Rákóczifalva SE (Kiss Norbert), 7. Tiszaföldvári SE (Soós Bendegúz), 8. Karcagi SE (Simon Soma), 9. Jászberényi FC.

Különdíjak:

Gólkirály: Kállai Norbert (Abonyi KID FC), 10 gól.

A torna legjobb kapusa: Broda Attila (Lurkó Focimánia).

A torna legjobb játékosa: Sinka Marcell János (Tiszakécskei VSE).

A torna legjobb edzője: Gábor Artúr (Abonyi KID FC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában