Asztalitenisz

2023.10.15. 12:00

Remek szolnoki utánpótlássiker: Holló Lizi nyolcévesen győzött a tízesztendősök között!

Hat érmet gyűjtöttek össze a szolnoki volánosok Szegedről, Lizi a 12 évesek között is remekelt, ott ezüstérmet szerzett.

Mészáros Géza

Holló Lizi (balról a harmadik) minden korosabb ellenfelét legyőzve lett aranyérmes az U10-esek mezőnyében

Forrás: Beküldött fotó

Digipingpong néven rendeztek nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyt Szegeden a közelmúltban. Három korosztályban mérették meg magukat a gyerekek, mégpedig az U10, az U12 és az U14-es korcsoportban. A versenyre több szerbiai egyesületből is érkeztek versenyzők.

A szolnoki Jászkun Volán SC fiatal asztaliteniszezői alighogy hazatértek a vajdasági Horgosról, ahol eredményesen szerepeltek, nemsokára ismét dél felé vették útjukat.

Szegeden a legfiatalabb lányok mezőnyében a szolnoki Jászkun Volán SC-től Holló Lizi állt asztal mögé. A nyolcesztendős kislány a nála két évvel idősebb korosztályban végül – a csoportkörben és a főtáblán egyaránt – minden mérkőzését remek játékkal megnyerve végzett az első helyen. Lizi az U12-esek között is kiválóan szerepelt, hiszen ott a második helyen zárt.

A fiúknál a 9 éves Balogh Zente az U10-esek között harmadik, míg az U12-es még ennél is előkelelőbb helyen zárt, hiszen ezüstérmes lett. Ebben a versenyszámban a szintén 9 éves Koczka Hunor és Nagy Kristóf harmadik helyen zárt. A 8 éves Farkas Péter a nála két, illetve négy évvel idősebb között is a negyeddöntőbe jutott, akárcsak Hajdú Martin a kisebbek között. Koczka Áron három győzelmet követően a nyolcaddöntőben esett ki U12-ben – kaptunk a szegedi versenyről tudósítást ifj. Szöllősi Péter edzőtől.

A fiatal szolnoki versenyzők felkészítői Nyékiné Szöllősi Márta, Szöllősi Péter és ifj. Szöllősi Péter, a Jászkun Volán SC asztalitenisz-edzői voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában