Kosárlabda

2023.12.13. 07:28

A csapatkémia felépítését várják az Olajbányász új vezetőedzőjétől

Kitelt a becsülete Miodrag Rajkovicsnak Szolnokon. A szerb vezetőedzővel hétfőn szerződést bontott az Olajbányász, feladatát a csapat eddigi másodedzője, Szarvas Gábor veszi át az idény végéig. Utóbbi előtt nagy feladat áll: helyre kell tennie a játékosok közti kémiát a nyolcszoros magyar bajnoknál.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Dupla-dupla! Ez van keddtől az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatánál. A Tisza-parti klub vezetőedzői feladatait ugyanis egy szolnoki, egykori Olaj-játékos, Szarvas Gábor vette át, akinek segítője ugyancsak a klub korábbi játékosa, Mándoki Tamás.

Mint írtuk, mindezt megelőzte, hogy a piros-feketék hétfőn bejelentették: közös megegyezéssel szerződést bontottak Miodrag Rajkovics vezetőedzővel. A szerb tréner idén nyáron ült le a szolnokiak kispadjára, így a 2023-2024-as bajnoki alapszakaszban összesen tizenegy találkozó adatott neki az Olajbányásszal, mielőtt megköszönték neki a munkát. A gárda jelenleg a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, jóllehet, voltak gyengébb mérkőzései, hét győzelem mellett négy vereség áll jelenleg a Szolnok neve mellett.

– Szarvas Gábor legnagyobb feladata a csapatkémia kiépítése, a csapat támadási és védekezési stratégiájának megalkotása lesz – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Olajbányász ügyvezetője, akit az edzőváltás okáról kérdeztünk. Csősz Tamás azt mondta, azt várják Szarvas Gábortól, hogy fektesse le az Olajbányász játékrendszerének alapjait, a játékosokat pedig az egyéni kvalitásainak megfelelően, azok képességeinek kiaknázásával használja.

A feladat mindenesetre nem lesz ismeretlen a szolnoki szakvezetőnek. Szarvas az előző idényben, Gasper Potocnik menesztését követően már irányította az együttest, a helyosztók csatározásai során. Vezetésével akkor hat mérkőzésből ötöt megnyert az Olaj, és a bajnokság ötödik helyére jött be.

Az új, szolnoki edzői stáb szombaton, Pécsen mutatkozik be – újfent – a Szolnoki Olajbányász kispadján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában