Kézilabda

2023.12.26. 11:12

A dobogón várják folytatást az AFSE-Szajol kézilabdázói

Augusztusvégén írtunk arról, hogy vármegyénkben az Alföldi Farkasok Kézilabda Egyesület jóvoltából is nevelik a sportág utánpótlását. A klub több mint hat esztendeje működik, a bázis iskoláik a szandaszőlősi, a szajoli és a rákóczifalvai intézmények. Legutóbb lányok képzéséről versenyeztetéséről volt szó, kíváncsiak voltunk, hogy a szajoli U14 és 15-ös fiú csapatok, hogyan zárták az őszi szezont.az NB II.-es területi bajnokságban.

Varga Csaba

Az U14-es legénység az élről várja a bajnoki folytatást

Forrás: AFSE

– Nehéz idénynek néztünk elébe, a fiúk azonban óriási küzdőszellemmel és szép eredményeket letéve az asztalra, hozták az elvártakat, sőt még is túl is szárnyalták azokat – mondta értékelésében Móczár Tamás edző. 

– Mindössze két éve dolgozunk együtt a gyerekekkel, de nagyon nagy ugrást vélek felfedezni a fejlődésükben. Heti három edzést töltünk együtt, minden hétvégén bajnoki mérkőzésekre járunk. Ezen felül számtalan csapatépítő tréninget csinálunk, edzőmeccseken, táborokon és fakultatív programokon veszünk részt. Egy biztos a szajoli csapatok a várakozáson felül szerepeltek az ősszel. Közülük az U15-ös srácok 12 meccsükből nyolcat megnyertek, két döntetlent játszottak és csak kétszer hagyták le vesztesen a pályát, 18 ponttal és 412–352-es gólkülönbséggel a második helyen zártak, tavasszal majd felsőházban folytathatják szereplésüket. 

Igaz csapatjátékról van szó, de meg kell említeni Boros Bence nevét, aki 151 lőtt góljával a második helyen áll a góllövőlistán. Az U14-es gárda még az idősebbeken is túltett, hiszen mind a tíz bajnoki találkozójukat megnyerték 318–174-es gólkülönbséggel az élről várják a bajnoki folytatást. Móczár Tamás edző leginkább Boros Bence, Zádor Domonkos, Jernyei Hunor, Kupeczki Milán, Kapusi Olivér, Pólya Balázs és Uliczik Alex játékát és hozzá állását emelte ki a mögöttük hagyott eredményes szezonból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában