Labdarúgás

2024.01.23. 18:00

A román élvonalba igazolt Varga Kevin

A karcagi származású támadó ismerős edző keze alatt dolgozhat majd erdélyi együttesénél.

Kovács Levente

Varga Kevin (középen) két és fél évre írt alá a Sepsi OSK csapatához

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Múlt pénteken szerződést bontott ciprusi klubjával, az Apolonnal Varga Kevin, akit hétfőn már be is jelentett új csapata, a román élvonalban szereplő Sepsi OSK.

A karcagi származású szélső két és fél évre írt alá a székelyföldi csapathoz, melynek jelenlegi edzője a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck. Többek közt ez is közrejátszott Varga átigazolásában, hiszen tudta, hogy mit vár tőle trénere.

– Itt éreztem, hogy igazán számítanak rám – mondta az M1 aktuális csatornának Varga Kevin. – Storck ismerte a játékom, elmondta mit vár tőlem. Jobblábas balszélsőt szeretett volna igazolni és tetszik neki a játékstílusom, ezért tényleg az volt a benyomásom, hogy megvan a bizalom felém. Korábban is volt arról szó, hogy ideigazolok, akkor azonban ez végül nem jött össze.

Varga elmondása szerint voltak más kérői is, konkrét ajánlat viszont csak a Sepsitől jött, emiatt is választotta a Román Kupa és Szuperkupa legutóbbi két kiírását megnyerő gárdát.

Varga Kevin tizenháromszor lépett pályára a válogatottban, ezeken egy gólt szerzett. A 27 éves szélső szeretne visszakerülni a nemzeti csapat keretébe a nyári Európa-bajnokság előtt, emiatt is tartotta fontosnak, hogy olyan csapatot találjon magának, ahol folyamatosan játéklehetőséghez juthat.

– Nagy utat kell megtennem, vissza kell találnom a régi önmagamhoz, de ha formába lendülök, lehet esélyem a válogatott meghívóra – nyilatkozta Varga.

A karcagi kötődésű szélső a Debrecennél lett profi labdarúgó, légióskodott a török Kasimpasánál, illetve a Hatayspornál, de megfordult a svájci Young Boysnál is, mielőtt nyáron Ciprusra igazolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában