Asztalitenisz

2024.02.22. 07:00

A szolnoki, „jászkunvolános” Molnár István Patrik egy-egy aranyat és ezüstöt ütött össze

Ifj. Szöllősi Péter a nyolc közé kerülésért vérzett el, noha nyerhetett is volna.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: Getty Images

A közelmúltban rendezték meg a fővárosban a felnőtt korosztály számára a 2024-es év Budapest Bajnokságát, az „Ács Gábor Emlékversenyt. A nagy tradíciókkal bíró, I. osztályú ranglistaversenynek ezúttal is az egykori Marczibányi téri, napjainkban Ormai László Asztalitenisz Csarnok adott otthont.

Molnár István Patrik, Jászkun Volán SC, asztalitenisz
Molnár István Patriknak két fényes érem dukált a Budapest Bajnokságon 
Forrás: DVTK

A szolnoki születésű Molnár István Patrik, a Jászkun Volán SC saját nevelésű sportolója a hazai egyéni versenyeken továbbra is a szolnoki székhelyű klubot képviseli, amellett, hogy csapatban már Ausztriában légióskodik. Egyéniben úgy jutott be a döntőbe, hogy a főtáblán megnyert négy mérkőzése során csupán két szettet veszített és háromszor is 4:0-ra győzött. A döntőben Huzsvár Eriktől (Celldömölk) 4:3-as vereséget szenvedve szerzett ezüstérmet. Párosban Kishegyi Ákossal (Dunakeszi) nem találtak legyőzőre, magabiztos játékkal nyerték meg a versenyt.

Szöllősi Péter, asztalitenisz, Jászkun Volán SC
Ifj. Szöllősi Péter ezúttal sem okozott csalódást, a szolnoki Jászkun Volán SC asztaliteniszezője ezúttal is a legjobbak közé jutott
Forrás: ÚN Archív

A szintén „jászkunvolános” ifj. Szöllősi Péter az egyéni selejtezőcsoportjában legyőzte az NB I. Keleti csoportjának jelenlegi legjobb játékosát, a félegyházi Kovács Gábort (3:2), emellett további két győzelmével megnyerte csoportját. A 32-es főtábla első fordulójában az NB I. Nyugati csoportjának éljátékosai közé tartozó Oroszki Viktor ellen 1:3-as hátrányból fordítva győzött 4:3-ra. A 8 közé kerülésért a celldömölki Iván Bertolddal szemben maradt alul 4:3-ra, pedig 2:0-ra és 3:2-re is vezetett. Mindkét szolnoki asztaliteniszező parádésan szerepelt a Budapest Bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában