Kosárlabda

2024.03.31. 09:48

Az Olaj edzője amondó, hogy irányították a játékot és fókuszáltak voltak

A Kaposvár elleni 96–90-es sikerével megőrizte harmadik helyét az NHSZ Szolnoki Olajbányász kosárcsapata, amely az április 13-án rajtoló negyeddöntőben a hatodik helyre befutó NKA Pécs együttesével találkozik majd. Ezt megelőzve azonban a jövő szombaton a Magyar Kupa budapesti elődöntőjében is összemérik erejüket a felek.

Varga Csaba

Így látták a szakemberek a kaposvári meccset

Dalibor Damjanovics (Kaposvár): – Puhán kezdtük a meccset, nem használtuk a faultjainkat és könnyű kosarakat kaptunk gyorsindításból. Azt gondolom, hogy túlzottan tiszteltük a Szolnokot. Arra próbáltam felkészíteni a csapatot, hogy játszanak bátran, okosan, határozottan hazai pályán. Visszajöttünk a meccsbe, de, amikor jó döntéseket hoztunk támadáskor azonnal utána hibázunk védőoldalon, lepattanókat engedünk, vagy könnyű kosarat.

olaj,meccs,bajnokság,kaposvár
Sokszor nem bírt a szolnoki túlerővel a fehér mezes kaposvári legénység
Forrás: Hunbasket.hu

Oliver Vidin (Olajbányász): 

– Végig fókuszáltak voltunk és irányítottuk a meccset. A cserék okoztak némi visszaesést és voltak gondjaink a lepattanózással, de mindezt áthidaltuk. A festékből csaknem ötven pontot szereztünk, míg ellenfelünk csak fele ennyit, ráadásul a Kaposvár jóval többet büntetőzhetett. Ez utóbbi azért furcsa, mert bent játszottunk, mégis fele annyi büntetőt dobhattunk, mint ellenfelünk. Annak ellenére sikerült ma nyernünk, hogy a Kaposvár jól dobott távolról.

Lukács Norbert, az Olaj bedobója azt mondta: 

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Ezzel meg is adtuk az alaphangot, de úgy gondolom, hogy sokszor hibákkal is játszottunk, ezért megadtuk a lehetőséget a Kaposvárnak, hogy visszajöjjön a meccsbe. Sok támadó lepattanót

szedtek. Nem a legjobb teljesítményt nyújtottuk ma, de szerencsére elég volt a győzelemhez és ezzel bebiztosítottuk a harmadik helyet.

További eredmények: 

Alba Fehérvár–Falco KC 93–80, Pécs–Körmend 92–75, Bp. Honvéd–ZTE KK 76–75, Szeged–DEAC 91–96, Atomerőmű–Kecskemét 90–78, Oroszlány–Sopron 103–87.

A negyeddöntő párosításai:

Falco KC (1.)–Bp. Honvéd (8.) Alba Fehérvár (2.)–Sopron KC (7.) Szolnoki Olajbányász (3.)–NKA Pécs (6.) ZTE KK (4.)–DEAC (5.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában