Vízilabda

2024.05.24. 10:00

Két szolnoki játékos is bekerült a válogatott bő keretébe

Varga Zsolt szövetségi kapitány kihirdette a párizsi olimpiára készülő férfiválogatott bő, 21 fős keretét, amelynek tagja a Szolnoki Dózsa két játékosa, a kapus Bányai Márk és Vismeg Zsombor is.

Kiss Ádám

A játékosok egy része már június 3-tól munkába áll, később pedig csatlakoznak azok, akik a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekeltek, azaz tíz ferencvárosi pólós, valamint a két balkezes, a címvédő olasz Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő és a görög Olympiakoszban szereplő Vámos Márton.

Vismeg Zsombor, férfi vízilabda-válogatott, olimpia
Vismeg Zsombor (labdával) harcos játékára is számíthat a férfi vízilabda-válogatott az olimpián
Fotó: Mészáros János

A válogatott az edzőtábor után, június utolsó hétvégéjén Zágrábban a világbajnok horvátokkal gyakorol, július 11. és 13. között pedig a Franciaország, Olaszország és Japán ellen játszanak majd a mieink a Margitszigeten. A felkészülés hajrájában Szicíliába utazik a csapat, ahol a vb-ezüstérmes olaszokkal kétkapuzik, majd pedig Barcelonában az Európa-bajnok spanyolokkal közös tréninggel zárja a felkészülést.

A férfi vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Bányai Márk, Szakonyi Dániel, Vogel Soma. Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Tátrai Dávid, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor, Zalánki Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában