Kézilabda

2024.05.23. 10:00

Kézilabda NB II.: derbit nyert a Mezőtúri AFC

A férfi NB II. felsőházi rájátszásának 7. fordulójában óriási izgalmak után a Mezőtúr csapata egy góllal legyőzte legnagyobb riválisát, a címvédő törökszentmiklósi Székács alakulatát. Ezzel a MAFC pontegyenlőséggel vezetei a tabellát a Csömör együttesével, az utolsó fordulóban pedig épp a Pest vármegyeiekhez látogat Csizmadia Tamás alakulata, amely találkozó a bajnoki címről dönt majd.

Varga Csaba

Telt ház előtt, nagyszerű hangulatban kezdődött a szomszédvárak csatája, amely a Dél-Keleti csoport rangadója is volt egyben.

Mezőtúri AFC, kézilabda, NB II, rájátszás
Győzelmével közelebb került a Mezőtúr a bajnoki címhezFotó: Mezőtúri AFC
Forrás: Mezőtúri AFC

Mezőtúri AFC-Syngenta–Székács KE GÉF-PRO 29–28 (15–14)

Mezőtúr, 300 néző. V.: Kovács I., Simó A.

Mezőtúr: LIPTÁK – Soós 2, MURÁNYI 2, KOVÁCS T. 9, Zvolenszki 3, Csige 4 (2), Zalai 5 Csere: Molnár (kapus), Lengyel, LOSONC, Sárosi 2, Tusjak 2. Edző: Csizmadia Tamás.

Székács KE: BERKI – Holló 1, TAKÁCS P. 5, DÓCS 16 (6), Csanádi 1, Szöllősi, Nyeső 1. Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Szikszay, Monoki, Gelley 4. Edző: Szloska Krisztián.

A találkozót az egyik kulcsemberét, Buday Dánielt nélkülöző Székács kezdte jobban, a tizenkettedik percben már néggyel vezetett. A folytatásban azonban összekapták magukat a mezőtúriak, Kovács Tamás és Sárosi Gerő találataival utolérték ellenfelüket. A folytatásban felváltva estek a gólok, egyik csapat sem volt képes nagyobb előny kialakítására.

A második játékrészben hol az egyik együttesnél, hol a másiknál volt az előny. A végjátékban, 27–28-as állásnál Csige Norbert egyenlített, majd a találkozó vége előtt egy perccel az addig tizenhat találatot jegyző Dócs Árpád hétméterese a kapufán csattant. Azonban húsz másodperccel a lefújás előtt Tusjak Miklós kiszorított helyzetből szerezte meg az övéi győzelmét jelentő találatot.

A Mezőtúr vasárnap a bajnoki címért lép pályára a Csömör otthonában az utolsó fordulóban, míg az elmúlt évad bajnoka, a Székács, már csak a harmadik helyet célozhatja meg az idei kiírásban.

Így látták a szakemberek

Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője: – Nagyszerű hangulatban, két jól felkészült csapat mérte össze erejét ezen a találkozón, amelyen sportszerű küzdelemben sikerült nyernünk. Úgy érzem, a végjátékban jobban koncentráltunk, és a szerencse is mellénk állt. Vasárnap pedig győzni megyünk a Csömör otthonába.

Szloska Krisztián, Székács edzője: – Nehéz meccsen vagyunk túl, sajnos ezúttal sem tudtunk teljes kerettel kiállni, ez a szezonban végig elkísért minket. A vereség ellenére is gratulálok a csapatunknak a helytálláshoz, és, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

További eredmények

Újkígyós–Csömör 30–39, Orosháza–Mizse KC 36–40, Makó–Üllői KSE 33–34.

A felsőház állása

1. Csömör 20 pont, 2. Mezőtúr 20, 3. Székács KE 17, 4. Mizse KC 17, 5. Orosháza 15, 6. Üllői KSE 8, 7. Makó 6. Újkígyós 1 pont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában